Siófok  7.2  •  6.8 kn       

Keszthely  5.9  •  11 kn       

Balatonfüred  6.9  •  4.4 kn       

Balatonboglár  7.2  •  6.7 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  8.6  •  5 kn       

Tiszafüred  8.3  •  8.7 kn       

Mályi-tó  8.1  •  7.5 kn       

2024. április 24., szerda

Mi történt a hajóosztályokkal? - Az Elliott 770 osztály évértékelése

Mi történt a hajóosztályokkal? - Az Elliott 770 osztály évértékelése

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nagyhajós one design mezőny egyik legjobb hangulatú osztálya idén is nagyobb nehézségek nélkül vívta ki a 2023-as osztálystátuszt

A nagyhajós one design mezőny egyik legjobb hangulatú osztálya idén is nagyobb nehézségek nélkül vívta ki a 2023-as osztálystátuszt. A teljesített ranglistaversenyek létszámai alapján kiderült, hogy Elliott-körökben 2022-ben is a pályaverseny volt a legnépszerűbb forma. Legfrissebb egységeink motivációjuknak, valamint a rutinosabb versenyzők által tartott edzéseknek köszönhetően látványos javuláson mentek keresztül.

Az álmosabb szezonkezdet után versenyről-versenyre többen lettünk. Az összevont országos bajnokságon már 11 egység versenyzett, amivel a legnépesebb osztály voltunk. Az osztálystátusz tehát nem volt kérdéses, magabiztosan indulhatunk minden versenyen 2023-ban is Elliott 770 osztályként.

Hét verseny szerepelt a ranglista naptárunkban, szerencsére a szélerővel nem voltak problémák. Komoly csaták alakultak ki a pályaversenyeken. A szezon derekán már kezdett igazán szoros lenni a pontokért való küzdelem, hiszen a ranglista dobogóra és az OD trophy sorozat megnyerésére több egység is esélyes volt. A bajnokságra már nagyon fente a fogát az osztály, nagyon örültünk az MVSZ új telephelyén rendezett versenynek. A bajnoki cím sorsa az utolsó futamban dőlt el az Emma javára, akik az egész éves kiegyensúlyozott teljesítményükkel és a bajnokságon mutatott vitorlázásuk alapján jogosan állhattak a dobogó tetejére. Második a tavalyi győztes Vuvuzella lett, míg a harmadik helyet a Pegazus szerezte meg a Virág-család frissített csapatával. Az osztály kiegyensúlyozott teljesítményét jól mutatja, hogy a dobogósok között csupán egy pont! különbség volt. A 4-5. helyen pontazonosság, a hatodik pedig mindössze 2 ponttal volt lemaradva.

Az idei szezonban a legaktívabb hajók, a PartyFindusz és a Lilly Elliott csapata volt, akik minden ranglistaversenyen indultak. Az EmmaIsa Pur, Nomád mindössze 1-1 versenyt hagyott ki.

Szeretném kiemelni a Lilly Elliott csapatát, akik egy teljesen női egységként remekül viszik a hajót. A leglelkesebb csapat címét nálam a Findusz kapja, hiszen ők a tél beálltával sem hagyták abba a versenyzést. A téli regattákon sorra dobogós helyezésekkel örvendeztetik meg az osztályt.

Egyik idei célunk az volt, hogy minél több hajót vonjunk be a versenyzésbe. Nagyon örültünk, hogy a frissen összeállt Fincsi csapata sok pálya- és túraversenyen elindult, ezzel biztos egysége lett az osztálynak. Kincső és Miro is csatlakozott egy-egy verseny erejéig, reméljük a jövőben is velünk tartanak.

Összességében kijelenthető, hogy az elvárásunknak megfelelően teljesítettük a szezont.

Ősszel új osztálykapitányt választottunk. Ezúton is köszönjük Kovács Ákosnak az eddigi elkötelezett munkáját, amit az Elliott 770 osztályért tett.

2023-ban szeretnénk bevonni több vitorlázást szerető embert az osztály életébe, az izgalmas versenyzés világába. A fiataloknak szeretnénk megmutatni, hogy az Elliott770 hajó nagyon élvezetes, dinghy élményt nyújt minden versenyformában és szélben, így hasonló körülmények között tudják folytatni a versenyzést a kishajós pályafutásuk után is.

Versenyekre és fejlődésre éhesen vágunk neki a 2023-as évadnak!

Virág Balázs

Elliott 770 osztálykapitány

2023. évi HTAB DYS és ORC előnyszámítási konzultáció Előző

2023. évi HTAB DYS és ORC előnyszámítási konzultáció

Már csak két hét az ország legnagyobb hajó és vízi sport kiállításáig! Következő

Már csak két hét az ország legnagyobb hajó és vízi sport kiállításáig!