Siófok  13.8  •  1.2 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13.5  •  2.1 kn       

Balatonboglár  13.8  •  3.6 kn       

Orfű  16  •  2 kn       

Velencei-tó  13.2  •  6.7 kn       

Tiszafüred  12.2  •  5.3 kn       

Mályi-tó  12.4  •  3.3 kn       

2024. március 01., péntek

YS Trophy: Megérkeztek az összetett eredmények

YS Trophy: Megérkeztek az összetett eredmények

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Lábad X, a Falco és a Solaris legénysége végzett az élen a Yardstick Trophy különböző osztályaiban. Jövőre várhatóan folytatódik a versenysorozat

A Lábad X, a Falco és a Solaris legénysége végzett az élen a Yardstick Trophy különböző osztályaiban. Jövőre várhatóan folytatódik a versenysorozat.

A nagyhajós-szabadidős vitorlázóknak egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, maximális biztonsággal biztosított flottaversenyzési lehetőséget  a Yardstick Trophy (YS Trophy) versenysorozata, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal, szervezetekkel (Yacht Charter Guru, Balatonfüredi Yacht Club, Keszthelyi Yacht Club, KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület, Kenese Marina-Port Közhasznú Vízisport Egyesület, Bahart) közösen rendezett meg 2022-ben. Az idei versenyeken rengeteg hajó vett részt, most pedig elkészült a különböző osztályok összesített végeredménye. 

A YS Trophy idei versenyein - köztük a Bahart Regattákon, Horvát Boldizsár Emlékversenyen, a Szombati Sorozaton, az Őszi Regattán és a Lelle Kupán - összesen 219 hajó indult el, fedélzetükön 700 viorlázóval. A meghirdetett kilenc futamból végül hét lett megrendezve.

  • YS I.-osztályban 62,  
  • YS II.-ben 64,
  • YS III.-ban pedig 93 egység versenyzett.

Az összesített végeredmény (amely a csatolt Excel-fájlban olvasható) alapján YS I.-ben a Lábady Balázs kormányozta Lábad X lett az első megelőzve a Fortély (kormányos Tartalics Boglárka) és a Mérges Rája (kormányos: Glaser Antal) csapatát. 

YS II.-ben a Falco (kormányos: Molnár Dániel) végzett az első helyen, a második helyezést a Dolce Vite (Sáfián László) szerezte meg, a bronzérem pedig a Fortunáé (kormányos: dr. Seffer Dániel) lett. 

YS III.-ban a győztes Solarist (kormányos: Gergely László) a Vagány (kormányos: Mayer Tamás) és a Pyysaari (kormányos: PIllér-Nagy Viktor) legénysége követi. 

A díjátadó várhatóan a 2023. február 23-26. között sorra kerülő Budapest Boat Show-n lesz. 

A Magyar Vitorlás Szövetség köszöni minden versenyzőnek a részételt, valamint a társrendezőknek a közreműködést. Jövőre pedig várhatóan folytatódik a sorozat.  

 

Csatolt fájlok:

XIV. Mályi Mikulás Kupa beszámoló Előző

XIV. Mályi Mikulás Kupa beszámoló

Magyarország egyik legszebb adventi vásárával indít Balatonfüred legújabb kikötője Következő

Magyarország egyik legszebb adventi vásárával indít Balatonfüred legújabb kikötője