Siófok  16.9  •  4.2 kn       

Keszthely  11.9  •  2 kn       

Balatonfüred  16.8  •  4.1 kn       

Balatonboglár  12.1  •  4.6 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  16.5  •  3.9 kn       

Tiszafüred  16.9  •  6.6 kn       

Mályi-tó  16.9  •  3.6 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

Szinte kettévált a Balaton a Szüreti Regatta második napján

Szinte kettévált a Balaton a Szüreti Regatta második napján

Király Zsolt csapatát a Pannónia követte, majd a Quantum Sails Trentasette érkezett be harmadikként Balatonföldvárra.

Vasárnap délben elsőként ért célba a Sponsor Wanted az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny második versenynapján. Király Zsolt csapatát a Pannónia követte, majd a Quantum Sails Trentasette érkezett be harmadikként Balatonföldvárra. Az egységeket a délelőtti rajtnál napsütés és 10-12 csomós szél fogadta, mely folyamatosan vesztett erejéből. A kora délután érkezett frissülés végül szinte egyszerre fújta be a célba a középmezőny nagy részét.

Délelőtt 10:00-kor rajtolt el a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny második futama Badacsonyból. Az egységek 10-12 csomós szélben hagyták el a rajtvonalat, majd a délelőtt folyamán a szél vesztett erejéből, 5-6 csomóra mérséklődött. Ezt követően szinte ketté vált a Balaton és a mezőny, ugyanis az északi part közelében északi, míg a déli part közelében déli, dél-nyugati volt uralkodó, míg a tó közepén szinte teljes lett a szélcsend.

A vitorlázók így két oldalról próbálták meg elérni a Balatonföldvár előtti vízterületen lévő célvonat. A dél-nyugati szél elfogyott, de a mezőny egyharmada befutott. Ezt követően Tihany felől észak-észak keleti frissülés érkezett, ami mintegy fél óra alatt 150 egységet fújt a célba.

Farkas Péter versenyvezető szerint a Balaton ismét ezer arcát mutatta a Szüreti Regatta második napján is.

„Szerencsések voltak a vitorlázók a reggeli rajtnál lévő erős északi széllel, valamint azzal, hogy a kora délután frissülő keleti kisegítette őket. Trükkös és szép napot tudtunk zárni a Szüreti Regattán. Jó látni, hogy a Yardstick III-as értékelési csoport hajói a mezőny egyharmadában tudtak befutni valamint, hogy a B25-ös osztály jó pár tagja is képviseltetni tudta magát a mezőny első felében.”

Elsőként Király Zsolt kormányozta a célba 12:00-kor a Sponsor Wanted-ot, őt követte 12:04-kor a Pannónia, a harmadik leggyorsabbnak pedig a Quantum Sails Trentasette bizonyult, mintegy tíz perccel követve a 70-es cirkálót.

EREDMÉNYEK

Örömvitorlázás a Szüreti Regatta első napján Előző

Örömvitorlázás a Szüreti Regatta első napján

Hat év után ismét magyar bajnokság a 49er osztályban – jól sikerült az U23 Eb-főpróbája Következő

Hat év után ismét magyar bajnokság a 49er osztályban – jól sikerült az U23 Eb-főpróbája