Siófok  8.8  •  6.1 kn       

Keszthely  5.9  •  3 kn       

Balatonfüred  8.5  •  5.9 kn       

Balatonboglár  8.8  •  5.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6 kn       

Tiszafüred  10.5  •  5.8 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

Újra 49er Országos Bajnokság

Újra 49er Országos Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Bár az FX-ek épülőben vannak itthon nekik nem tudnak érvényes bajnokságot rendezni, a 49er-ből összejött a nyolc magyar hajó

2022. október 7-10. között a Magyar Vitorlás Szövetség megújult kikötőjében, a Kékszalag PORT-ban rendezi meg hosszú évek után a Balatonfüredi Yacht Club az első 49er Országos Bajnokságot, amely kiegészül a 49erFX hajóosztállyal.

Bár az FX-ek épülőben vannak itthon nekik nem tudnak érvényes bajnokságot rendezni, a 49er-ből összejött a nyolc magyar hajó. Az idei évben nyílttá tették a bajnokságot, hiszen két nap különbséggel rendezik meg a 2022-es 49er és 49erFX Junior Európa-bajnokságot, amelynek szintén a Kékszalag Port ad otthont. Az Európa-bajnokságra érkező külföldiek közül az alábbi nemzetek érkeztek az EB előversenyére: belga, cseh, izraeli, lengyel és osztrák.

A négy napos verseny alatt a versenyrendezőség 9 futamot tervez, a hétfői nap pedig tartalék nap, amelyet akkor használnak fel, ha nincs meg a bajnokság érvényességéhez szükséges 4 futam. A futamok hossza 30 perc, amelyek között csak pár perces szünetet tervez a versenyrendezőség.

A bajnokság nevezési ajándékai idén Rooster kulacsok. A pódium ajándékokat pedig a Tigris Bisztró és Reggeliző adja. A díjakat Kutassy László készíti a győztesek számára. A szombati versenynapon pedig a Nekem a Balaton pizza partival látja vendégül a versenyzőket.

A versenyek online hirdetőtáblája ITT található.

Facebook eseményben folyamatos tájékoztatást kaphatnak a versenyzők.

Javaslattétel a 2022. Év Vitorlázójára és a 2022. Év Ifjúsági Vitorlázója különdíjakra Előző

Javaslattétel a 2022. Év Vitorlázójára és a 2022. Év Ifjúsági Vitorlázója különdíjakra

Három kikötő és shuttle busz várja a Szüreti Regattázókat Következő

Három kikötő és shuttle busz várja a Szüreti Regattázókat