Siófok  28.8  •  4.2 kn       

Keszthely  26.9  •  7 kn       

Balatonfüred  28.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  28.5  •  4.6 kn       

Orfű  27  •  5 kn       

Velencei-tó  28.4  •  3.5 kn       

Tiszafüred  25.1  •  6.9 kn       

Mályi-tó  23.8  •  1.9 kn       

2024. június 21., péntek

Fonyódi siker az év utolsó Feva - versenyén

Fonyódi siker az év utolsó Feva - versenyén

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A regattára a szélhiány miatt elmaradt júliusi verseny pótlásaként október első hétvégéjén Balatonalmádiban a SailingBooks.hu és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) támogatásával került sor.

Fonyódi siker született az évad utolsó RS Feva versenyén, amelyet a TVSK rendezett. A regattára a szélhiány miatt elmaradt júliusi verseny pótlásaként október első hétvégéjén Balatonalmádiban a SailingBooks.hu és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) támogatásával került sor.

15 egység között a legjobbnak a fonyódi Vagabund SE versenyzői: Ádám Dóra és Ferenc Márton bizonyult. A legjobb lánypáros Schinkovits Julianna és Ligeti Eszter lett a TVSK-ból, a legjobb fiúcsapat pedig Bakai Csongor és Adamik Martin, ugyancsak Fonyódról.

A VGYE káptalanfüredi telepén szombat reggel három klub 16 csapata vett részt az eligazításon. Náray Vilmos versenyvezető azonnal ki is vitte a hajókat a vízre, hogy a várható gyenge szél minden pillanatát ki lehessen használni. Eleinte nem nagyon akart megérkezni az első fuvallat, de 11 óra tájban egy gyenge, 4-5 csomós déli szélben végre sikerült futamot tartani. Noha a szél kezdett leállni, a pálya összehúzásával és egy Sierra lobogós rövidítéssel a rendezők megmentették a futamot.

Nem sokkal később úgy tűnt, hogy nyugati szél érkezik, át is kellett költöztetni a pályát Fűzfő felé. De mire a mezőny is megérkezett, a felhő, amelyből ez a szél jött, eltűnt. Újabb várakozás, a szél északira fordult, újabb költözködés – vészesen fogyott az idő. Egy halasztott rajt után azonban végre megérkezett a friss északi, ebben végül 8-10 csomós szélben tudtak egy második, majd 12-15 csomós szélben egy harmadik futamot is rendezni. Így a sötétedés beállta előtt még éppen mindenki a partra ért, és a kiírás értelmében már érvényes volt a verseny.

Az eredményhirdetésre stílszerűen az alsóörsi Vitorlás Pizzériában került sor, ahol a díjak mellett meleg pizza és hideg üdítő várta a kellemesen elfáradt vitorlázókat és szüleiket. A legjobbak nemcsak a jól megérdemelt díjaikat, hanem a SailingBooks.hu különdíját is átvehették: az abszolút győztesek két Ronstan ClearStart rajtórát, a kategóriagyőztesek pedig a Vitorlás Versenyszabályok Kisokos egy-egy példányát vihették haza.

Nagy köszönet illeti a résztvevő klubokat, a VGYE-t, a Vagabund SE-t, az FVLA-t és a TVSK-t, valamint edzőiket, akik vállalták, hogy az évad végén még egyszer összegyűjtik a gyerekeket egy utolsó erőpróbára. Néhány új csapat is indult: számukra nagy élmény volt a regatta, jövőre biztosan sokat fejlődnek majd. Köszönjük a fotót a Vagabund SE-nek!

EREDMÉNYEK

Sailwave_results_Races_1-3_Telepi_Pöffös_-_2022._október_1-2_at_Balatonalmádi_2022.pdf

Fazekas Gábor nyerte az Egyszemélyes Balatonkerülőt Vitorlásversenyt Előző

Fazekas Gábor nyerte az Egyszemélyes Balatonkerülőt Vitorlásversenyt

Félidőben Következő

Félidőben