Siófok  13.3  •  22 kn       

Keszthely  12.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.9  •  20.8 kn       

Balatonboglár  13.3  •  20.7 kn       

Orfű  16  •  14 kn       

Velencei-tó  13.6  •  21.2 kn       

Tiszafüred  10.6  •  12.3 kn       

Mályi-tó  13.3  •  9.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Következik a Balaton egyik legszebb túraversenye: Mit kell tudni a Félszigetkerülőről?

Következik a Balaton egyik legszebb túraversenye: Mit kell tudni a Félszigetkerülőről?

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A legfontosabb infók többek között a nevezésről, a pályáról, nyomkövetésről egy helyen.

Szombaton reggel 10-kor rajtol el Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj. A legfontosabb infók többek között a nevezésről, a pályáról, nyomkövetésről egy helyen. 

Következik a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett öt idei verseny közül az utolsó, a Balaton egyik legszebb túraversenyének tartott Félszigetkerülő Széchenyi István BDO Nagydíj, amelyen a többtestű hajók nem indulhatnak. 

A korábbi versenekhez hasonlóan lehetőség van online nevezésre a VIHAR rendszeren keresztül. A versenyközpont, így a helyszíni nevezés is az idén nyáron átadott Kékszalag Port kikötőben (Balatonfüred, Anna sétány 7.) lesz szeptember 16-án pénteken 16 és 20 óra között. 

A nevezési díj 

  • felnőtteknek 9000 forint, 
  • ifjúsági versenyzőknek 4500 forint. 

A versenypálya a széliránytól függetlenül a következő: Balatonfüred (rajt) - Tihanyi-szoros - Sajkodi öböl - Tihanyi-szoros - Hajógyári öböl - Balatonfüred (cél).  A limitidő szombat 16 óra. 

A Versenykiírás és a Versenyutasítás, valamint további információk a versenyről - köztük például a meteorológiai előrejelzés - a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj ONLINE HIRDETŐBÁBLÁJÁN ITT ÉRHETŐ EL. A Magyar Vitorlás Szövetség az ONLINE HIRDETŐTÁBLÁN teszi majd közzé az esetleges versenyközleményeket és az abszolút, valamint az osztályonkénti eredményeket is. 

A verseny címvédője a Principessa, a hajó tavaly Oroszlán Péter kormányzásával elsőként futott be, megelőzve a Király Zsolt kormányozta No1-t, illetve a Majthényi Szabolcs vezette Fantomassót. 

A BDO Magyarország pénzügyi tanácsadó célg által támogatott nagydíjat a versenyzők és a szurkolók is élbően követhetik az Airmoniq rendszerén keresztül. A Magyar Vitorlás Szövetség azt kéri a versenyzőktől, hogy használják a nyomkövető applikációt.

Az Airmoniq Tracking rendszer használatához le kell tölteni az Airmoniq applikációt (Android vagy iOS telefonokra). Mindenképpen engedélyezni kell, hogy az applikáción hozzáférjen a GPS-adatokhoz. Az applikációban regisztrálni kell versenyzőként, és itt megadni az MVSZ VIHAR-rendszerében használt VIHAR-ID-t, és születési dátumunkat is. Ezzel összeköttetésbe kerül a VIHAR-rendszer, és az Airmoniq Tracking rendszere. A verseny előtt egy órával már elindíthatjuk a nyomkövetést az esemény melletti Tracking gombra tapelve, majd a START gombot megnyomva. Fontos továbbá, hogy az applikációt senki ne zárja be be a verseny végéig, és gondoskodni kell telefon megfelelő töltéséről – bár az applikáció nem fogyaszt sokat. 

A verseny iránt érdeklődő szurkolók pedig az Airmoniq által kifejezetten a verseny követésére kifejlesztett oldalon követhetik figyelemmel a versenyt. Az oldal címe: https://tracking.airmoniq.com/login

Elkezdődött a Finnesek Bajnokság Előző

Elkezdődött a Finnesek Bajnokság

Kezdődik az 50. Villamosenergia - Ipari Vitorlás találkozó Következő

Kezdődik az 50. Villamosenergia - Ipari Vitorlás találkozó