Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

Véget ért a Spari Kupa Földváron

Véget ért a Spari Kupa Földváron

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

"Szerencsénk volt az időjárással" - mondta a főrendező, Erdélyi Béla. "Hétfőn a szokásos földvári keletiben zajlottak a futamok, kedden a változatosság kedvéért északi szél fújt, de meglehetősen forgolódott, de hat próbálkozásból aznap is összejött négy futam

Augusztus 31-én szerdán ért véget a Spartacus VE hagyományos három napos "nyárbúcsúztató-iskolaköszöntő" ifjúsági versenye, 29er hajóosztályban 11 futam, a 420-asok számára 10 futam alapján hirdettek végeredményt. Tizennyolc 420-as páros és tizenhét 29er páros küzdött meg a helyezésekért.

"Szerencsénk volt az időjárással" - mondta a főrendező, Erdélyi Béla. "Hétfőn a szokásos földvári keletiben zajlottak a futamok, kedden a változatosság kedvéért északi szél fújt, de meglehetősen forgolódott, de hat próbálkozásból aznap is összejött négy futam. A zárónapon, szerdán csodálatos napos, koraőszi időben vitorlázhattak a fiatalok, ezen a napon már az őszi keleti fújt, ami a nyáron szokásossal ellentétben nem áll le dél körül, hanem egészen délutánig kitart. Nagyon kemény, szoros küzdelmek zajlottak mindkét hajóosztályban, öröm volt nézni a népes mezőnyöket!"

A 420-as osztályban az abszolút elsőséget a Szűcs Benedek - Csizmazia Bence kettős (THE-YKA) szerezte meg, meglehetős előnnyel, a végső összeszámlálásnál nem maradt benn harmadiknál rosszabb helyük. Hasonlóan kiváló futameredményekkel szerezte meg a 29er osztály abszolút elsőségét a Juhász Emília - Lacza Boró páros (Kereked).

A teljes eredménylista

visyla

Kép: Kézai Zsolt

Jön Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítása a Balaton Boat Show Előző

Jön Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítása a Balaton Boat Show

PÖFF SE: Jönnek a sikerek Következő

PÖFF SE: Jönnek a sikerek