Siófok  22.2  •  6.5 kn       

Keszthely  23.9  •  9 kn       

Balatonfüred  21.9  •  8.7 kn       

Balatonboglár  22.2  •  7.5 kn       

Orfű  25  •  10 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.6 kn       

Tiszafüred  22.7  •  2.4 kn       

Mályi-tó  21.7  •  3.9 kn       

2023. június 04., vasárnap

Tramontana - Sennebogen Kupa 2022

Tramontana - Sennebogen Kupa 2022

Az idei évben megdőlt minden korábbi nevezési rekord annak ellenére, hogy a nevezést technikai problémák nehezítették.

Szombaton, gyönyörű napsütésben, igazi „Trami” szélben rajtolt a 2022. évi Tramontana-Sennebogen Kupa 120 hajós mezőnye. Az idei évben megdőlt minden korábbi nevezési rekord annak ellenére, hogy a nevezést technikai problémák nehezítették.

A versenypálya a hagyományos Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred volt. Néhány korai rajtos hajónak rajtot kellett ismételni, ami a gyenge szélben nagy kihívás volt. Szerencsére a rajt után nem sokkel egy kicsit megélénkült a szél, így a csapat elindult Alsóörs felé. Az első szakaszon kb. 60 perc kellett a leggyorsabb hajónak az Alsóörsi bójáig, amit nagy versenyben a Litkey Farkas vezette Process Solution nevű katamarán vett, őt követte a Nanushka Forestay, majd szép lassan jöttek a többiek is. Az északi part alatt még volt szél a mezőnynek, de a déli part felé ez vízközépnél elfogyott.

Az Igali Csilla vezette versenyrendezőség a katamaránokat továbbengedte, de a többi osztály számára a pályarövidítés mellett döntött, és Siófokon befuttatta a mezőnyt, ami jó döntésnek bizonyult. Abszolút első a versenyen a Process Solution, az abszolút első egytestű a Sirocco lett.

Este a díjkiosztót követően az egész nap készülő vacsorával és finom csopaki borokkal várták a versenyzőket, majd ezt követően zene és tánc volt estig.

Különdíjként a legjobb női kormányos díját, melyet az Ivanics Kft. ajánlott fel Molnár Judit nyerte a Manual kormányosaként.

A verseny névadója ebben az évben is a Sennebogen cégcsoport volt, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek idén is a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Borkúria, ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon.

Köszönjük Sennebogen Csoport, Hajógyári Kikötő, Szent Donát Borkúria, Ivanics Kft. és a NEA támogatását!

Eredmények

VersenyEredmeny_20220618_Tramontana_Kupa.pdf

Összehangolt csapatmunka a BYC Kupán – Versenyrendezői beszámolók Előző

Összehangolt csapatmunka a BYC Kupán – Versenyrendezői beszámolók

„Mindenkinek meg kell küzdenie a démonaival” Következő

„Mindenkinek meg kell küzdenie a démonaival”