Siófok  11.6  •  3.2 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.6  •  5 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  10.4  •  4 kn       

Tiszafüred  7.3  •  4.1 kn       

Mályi-tó  6.8  •  1.1 kn       

2024. április 27., szombat

Majthényi Zsombor Emlékverseny, Agárd

Majthényi Zsombor Emlékverseny, Agárd

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idén április 29. és május 1. között került sor a legnépszerűbb Velencei-tavi regattára, 104 Optimist, 39 ILCA 4, 23 ILCA 6 és 9 ILCA 7 állt rajthoz

A Yacht Klub Agárd évről-évre megrendezett utánpótlás ranglistaversenyén az idén leginkább gyenge, 10 csomó alatti szelekben csatáztak az Optimist és az ILCA 4,6,7 mezőny indulói.

Az idén április 29. és május 1. között került sor a legnépszerűbb Velencei-tavi regattára, 104 Optimist, 39 ILCA 4, 23 ILCA 6 és 9 ILCA 7 állt rajthoz. Az optimistesek versenyét az alsóörsi Balatoni YC versenyzője, Bite Pál Előd nyerte, a négy megrendezett futamból hármat megnyert, egy rosszabb eredményét kiejtette. Idén eddig nem nagyon tudott hibázni, a nemzetközi versenyeken is remekel, legutóbb éppen a Garda tavi Optimist Meetingen a legnépesebb, több mint 950 hajót számláló ifi mezőnyben tizenegyedik lett, úgy, hogy még a döntő futamok során, a 188 fős arany csoportban is tudott futamot nyerni, sőt egyszer harmadik is lett.

A Majthényi Zsombor Emlékverseny Optimist ezüstérmét Zarándy Martin (Spartacus VE), a bronzot Bartos Betti (Balatonfüredi YC) vihette haza, Betti a lány kategóriában első lett.

A laseresek öt futamot teljesítettek, ILCA 4 kategóriában Rácz Mihály (Procelero SE) győzött, az ILCA 6 versenyét Sigmond Soma (BYC) nyerte, a kieső után neki is csak első helyei maradtak az értékelésben. Az ILCA 7 kategória elsőségét Szokody Olivér (BYC) szerezte meg.

A versenyt a fiatalon elhunyt edző, az 1943-ban született Majthényi Zsombor emlékére rendezik meg.

Vitorlás pályafutását a Siófoki Vízügyben kezdte 18 éves korában. Később a Balatonfüredi Vörös Meteorban folytatta a versenyzést kalózban, majd a család Karióka nevű Dragonjával. Itt kezdett edzősködni, amit 1978-ban, a földvári Mélyépítőkben folytatott. Három évvel később, a szomszédos Spartacusban folytatta edzői munkáját, több mint 15 éven keresztül. Élete utolsó 3 évében a BKV Előre fiatal versenyzőivel foglalkozott. Kezei közül remek vitorlázók kerültek ki. Nem utolsósorban két fia: az idősebb, egykori finnes, ma edző és az emlékverseny főrendezője, ifj. Majthényi Zsombor, és a fiatalabb testvér, Majthényi Szabolcs, tizennégyszeres Repülőhollandi világbajnok, a földvári Spartacus VE egyletigazgatója.

Optimist eredmények:https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/m8bv6HYs5cZQckQp/majthenyi-zsombor-emlekverseny-agard-fHHnqn.pdf

ILCA eredmények:https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/m8bv6HYs5cZQckQp/majthenyi-zsombor-emlekverseny-agard-RbWarI.pdf

visyla

Limitált létszám, nevezési időkorlát – Megjelent a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta versenykiírása Előző

Limitált létszám, nevezési időkorlát – Megjelent a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta versenykiírása

Indul a szezon: A Legfontosabb tudnivalók röviden Következő

Indul a szezon: A Legfontosabb tudnivalók röviden