Siófok  17.2  •  16.9 kn       

Keszthely  16.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  12.2 kn       

Balatonboglár  17.1  •  16.8 kn       

Orfű  19  •  12 kn       

Velencei-tó  19.2  •  14.2 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Kiemelkedő díjazás a Balaton egyik legtradicionálisabb versenyén a Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon

Kiemelkedő díjazás a Balaton egyik legtradicionálisabb versenyén a Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A verseny szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi versenyrendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjat május 28-án és 29-én Balatonföldváron rendezik meg. A verseny szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi versenyrendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja, a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon.

2022-ben új névadó szponzort, a Wallis Automotive Europe Kft.-t sikerült megnyerni, amely az OPEL márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

„A koronavírus járvány korlátozásainak enyhítésével idén ismét teljes versenyt tudunk rendezni, amelyen nemcsak a vízen, de a parton is színvonalas programok várják a versenyzőket és családjaikat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk, külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma.” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.


A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hat ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket a PULSAR óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatói jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák majd a szervezők.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes PULSAR karóráért.

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat
a balatonföldvári kikötőben.

Már elindult az előnevezés az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjra, amit
a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 27-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

Indul a szezon: A Legfontosabb tudnivalók röviden Előző

Indul a szezon: A Legfontosabb tudnivalók röviden

Három nap katamaránozás után nyerték a BYC szezonnyitó versenyét Következő

Három nap katamaránozás után nyerték a BYC szezonnyitó versenyét