Siófok  24.4  •  3.1 kn       

Keszthely  19.9  •  5 kn       

Balatonfüred  24.1  •  5.2 kn       

Balatonboglár  24.4  •  4.8 kn       

Orfű  24  •  6 kn       

Velencei-tó  24.4  •  3.9 kn       

Tiszafüred  22.2  •  9.6 kn       

Mályi-tó  22.7  •  8 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

30. Budapest Boat Show - Újdonság Pályázat

30. Budapest Boat Show - Újdonság Pályázat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Budapest Boat Show minden évben meghirdeti Újdonság Pályázatát, hogy a hajózás szerelmesei egy helyen és egy időben találkozhassanak a legújabb trendekkel és innovációkkal.

A Budapest Boat Show minden évben meghirdeti Újdonság Pályázatát, hogy a hajózás szerelmesei egy helyen és egy időben találkozhassanak a legújabb trendekkel és innovációkkal.

2022

Hajó Kategória - I. helyezett

Legjobb hazai fejlesztés különdíj

AQWIA Kft.
BFYC Kereskedelmi és Oktatási Központ Kft. – G pavilon 204A
„WIA CC Elektromos hajó” elektromos hajómodell

A gyártóról
A Wia 2006-ban alapult azzal a céllal, hogy minőségi környezetbarát elektromos hajókat készítsen elsősorban a Balatonra. Valamennyi Wia típus kifejezetten elektromos hajtásláncra tervezett hajótesttel készül, amelyet a lehető legkisebb energiafogyasztás mellett elérhető optimális sebességre tervezünk, ezzel is csökkentve a környezetterhelést. A Wia ma az ország egyik legkorszerűbb hajógyártó egységét működteti Balatonfűzfőn, több mint 40 ember foglalkoztatva és rengeteg hazai beszállító termékeit felhasználva. A legkorszerűbb technológiával készülő hajók teljes gyártási folyamata során kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre. Jelenleg négy modellsorozat összesen öt változata készül. A legkisebb a 23 lábas CC, a legnagyobb pedig a 45 lábas 450-es sorozat. 2021 végéig több mint 200 Wia hajó került már vízre – és nemcsak itthon, hanem 2020 óta már külpiacokon is.

Az újdonság bemutatása
A Wia CC egy valóban merész és innovatív koncepció, amellyel az volt a célunk, hogy olyan multifunkciós hajót alkossunk, amely egyszerre felel meg tucatnyi különböző felhasználási terület követelményeinek a kedvtelési célú hajózástól a professzionális felhasználási lehetőségekig. A CC minden részletét úgy alkottuk meg, hogy rendkívül tartós, kiemelkedő menetteljesítményekkel rendelkező, roppant üzembiztos, egyszerűen kezelhető és nagyon csekély fogyasztású legyen a hajó.

Hajó kategória

Legzöldebb termék különdíj

WATERFRONT BALATON Kft. – 206B
„Phantom 26 elektromos hajó” elektromos hajómodell

Cég tevékenységének bemutatása
A Phantom és vállalatunk életre keltését egy életérzés vezérelte. Balatonon siklani egy sebességre született kompromisszum mentes prémium minőségű hajóval ahol a technológia és a luxus találkozik. Célunk, hogy a jövő technológiáját alkalmazva, tisztán elektromos meghajtású, prémium hajóinkkal feledhetetlen és magas minőségű hajózási élményt nyújthassunk vásárlóink számára. Évekkel ezelőtt volt egy víziónk, miszerint a magas színvonalú hajózás élménye környezetbarát módon olyan helyeken is megvalósítható legyen, mint a Balaton, ahol ezidáig nagy teljesítményű siklóhajókkal nem lehetett hajózni. Hosszas fejlesztést és tervezést követően 2021 tavaszán életre keltettük a Phantomot, amely az eKraft elektromos hajtásrendszerével felszerelve páratlan élményt tud nyújtani a vízen.

Magyar manufaktúra
Cég tevékenységének bemutatása A Phantom és vállalatunk életre keltését egy életérzés vezérelte. Balatonon siklani egy sebességre született kompromisszum mentes prémium minőségű hajóval ahol a technológia és a luxus találkozik. Célunk, hogy a jövő technológiáját alkalmazva, tisztán elektromos meghajtású, prémium hajóinkkal feledhetetlen és magas minőségű hajózási élményt nyújthassunk vásárlóink számára. Évekkel ezelőtt volt egy víziónk, miszerint a magas színvonalú hajózás élménye környezetbarát módon olyan helyeken is megvalósítható legyen, mint a Balaton, ahol ezidáig nagy teljesítményű siklóhajókkal nem lehetett hajózni. Hosszas fejlesztést és tervezést követően 2021 tavaszán életre keltettük a Phantomot, amely az eKraft elektromos hajtásrendszerével felszerelve páratlan élményt tud nyújtani a vízen.

Phantom hajó fejlesztés koncepciójának, céljának bemutatása
A Phantom hajó tervezése és megalkotása során az egyik elsődleges szempont volt a prémium minőségű alapanyagok kiválasztása, amelyeknek kombinációja egyedülálló luxus élményt nyújt minden Phantom tulajdonos számára. A hajógyártás magyarországi manufaktúránkban történik, ahol szakembereink kiemelkedő gondossággal állítják össze a leendő tulajdonosok számára egyedileg testreszabott Phantom hajókat.
200 lóerős teljesítményével a Phantom nem csak vetekszik, de több tekintetben felül is múlja belsőégésű versenytársait. Az elektromos motor elképesztő nyomatékkal rendelkezik, ami már az első gázadásnál libabőrrössé teszi vezetőjét. Ezt a teljesítményt egy olyan tiszta és környezetbarát hajtásrendszerrel biztosítja, amely lehetővé teszi a károsanyag kibocsátás nélküli hajózást. Ezen tulajdonságok miatt olyan helyeken is élvezheti a nagy sebességű sikló hajózás élményét, mint például a Balaton.

Hajózáshoz kapcsolodó termékek kategória - I.helyezett

Kovács Tamás
Fischer Panda Hungary Kft. – 403B
3D nyomtatási technológia a hajógyártásban

Egyre több közlekedési eszközben használnak már 3D nyomtatással készült alkatrészeket. Mi ezt kicsit tovább fejlesztettük annak érdekében, hogy minél kevesebb terhet rójunk a környezetre és a kompozit építésének korlátait kitágítsuk.
Automatizált környezetben minimális, 1 százaléknyi hulladékkal építünk. Nem vagyunk a sablon formáihoz kötve, akár építés közben is változtathatunk a formán, és a kialakításokon. Ugyanakkor, ha szükséges, ősmintákat tudunk gyártani közvetlenül 3D-rajzból, szemben a hagyományos habmaró technikával. Mi csak annyi anyagot használunk fel, amennyi a forma térfogata. Robotkart és hagyományos fff /x,y,z tengely/ nyomtatót használunk. Ezek nagyméretű gyártási rendszerek, a nyomtató 10 m³ térfogatú. Többfajta automatizált szálfektetési rendszereink vannak. Ezekkel a rendszerekkel könnyű egyszeri változtatásokat végrehajtani egy hajó fejlesztésében (pl: keel, kormány, foils vagy akár kabintető vagy hajó részeinek cseréje), mindezt sablon és különösebb előkészület nélkül.
Technológiánk két fő részre osztható: a hőre lágyuló polimerek, és a hőre keményedő polimerek. A hőre lágyuló polimereket manapság is használják a hajógyártásban, különböző habmagok formájában. A mi technológiánk is hasonlóan működik: ha kell, közvetlen habot is tudunk nyomtatni, ami egyből szendvics-szerkezetet ad a formának. A hőre lágyuló rendszereink teljesen környezetbarátok, újrahasznosíthatók. A hőre keményedő rendszerekhez folyamatos szálat adunk (karbon, kevlár, üvegszál, bazalt, len), így azonnal egy erős, kompozit-struktúrát nyomtatunk, ami nem igényel túl sok utómunkát, és automatizált, egyszerűbb lesz a gyártási folyamat.
Jelenleg több hajót építünk ezzel a technológiával, a Life 8.5-re vagyunk a legbüszkébbek. Ez a hajót a Balatonra terveztük és építjük, elektromos hajtással. A 3D-nyomtatott szendvics-kompozit szerkezet egyedülálló a maga nemében, és több saját know-how-okat tartalmaz. A hajó a magas minőségű Fisher Panda elektromos hajtásával rendelkezik. Fürdővel, klímával, automata rejtett horgonyzással, teleszkópos napfénytetővel, és sok egyéb kényelmi felszereléssel láttuk el.

JÁTSSZ VELÜNK és NYERJ Budapest Boat Show belépőket februárban! Előző

JÁTSSZ VELÜNK és NYERJ Budapest Boat Show belépőket februárban!

Már csak két hét és nyit a 30. Budapest Boat Show Következő

Már csak két hét és nyit a 30. Budapest Boat Show