Siófok  17.7  •  17.9 kn       

Keszthely  18.9  •  16 kn       

Balatonfüred  17.4  •  18.2 kn       

Balatonboglár  17.7  •  18.6 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  16.8  •  17.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  18.8  •  10.3 kn       

2024. március 29., péntek

Mi történt a hajóosztályokkal? - Melges 24 még a Covid árnyékában

Mi történt a hajóosztályokkal? - Melges 24 még a Covid árnyékában

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sok volt a kérdőjel… főleg a nemzetközi versenyeket illetően. Itthon 12 egység képviseli ezt a World Sailing hajóosztályt, ebből 8-10 vállal komolyabb versenyzést, 2 egység pedig a nemzetközi „hadszintéren” is rendszeresen megméretteti magát

A Melges 24 osztály 2021-es szezonja egy kicsit még a COVID árnyékában kezdődött.

Sok volt a kérdőjel… főleg a nemzetközi versenyeket illetően. Itthon 12 egység képviseli ezt a World Sailing hajóosztályt, ebből 8-10 vállal komolyabb versenyzést, 2 egység pedig a nemzetközi „hadszintéren” is rendszeresen megméretteti magát. A Balatonon az OD Trophy versenyeken kívül az Országos Bajnokság a fő erőpróba, illetve az egy és kétszemélyes hosszútávú túraversenyeken lehet még Melgesszel találkozni.

Idén az Országos Bajnokságot 8 indulóból a Seven_Five_Nine (HUN-759) nyerte Csoltó Ákossal kormányossal, Tomai Balázzsal, Baráth Gáborral és Kása Mihállyal kiegészülve. Jó volt látni, hogy a „négykezes” Balatonkerülőn 7 Melges is felsorakozott a rajtvonalra és osztályvitorlázattal igen jó eredményeket értek el, ezzel is megerősítve a típus sokrétűségét, sokszínűségét.

Nemzetközi kitekintés: Októberben, Triesztben fejeződött be a 2021. évi Melges 24 Európa-kupa-sorozat. A European Sailing Series kilencedik évadának 5 versenyén összesen 14 nemzet, mintegy 51 csapata vett részt legalább egy versenyen. Része volt a sorozatnak három Garda-tavi, egy trieszti verseny, valamint a szlovén Európa-bajnokság. Csoltó Ákosék 4 versenyen, Bujáky Attiláék 1 versenyen vettek részt idén. A HUN-759 csapata az előkelő abszolút 9. helyen zárta a szezont, Corinthian kategóriában pedig a 4. helyen teljessítette az évet. Az egész sorozatot nézve legjobb eredményük a Malcesine–ben megrendezett versenyen elért harmadik helyezés volt. Büszkén állhatott a csapat a dobógóra!

Február elsején életbe lépnek az új, 2022 - es versenyrendelkezések Előző

Február elsején életbe lépnek az új, 2022 - es versenyrendelkezések

Újból benépesül a Balaton - Eldőlt, mikor lesz a Kékszalag és a többi nagy vitorlásverseny Következő

Újból benépesül a Balaton - Eldőlt, mikor lesz a Kékszalag és a többi nagy vitorlásverseny