Siófok  16.6  •  4 kn       

Keszthely  15.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  16.3  •  6 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  15  •  5.3 kn       

Tiszafüred  14.3  •  3.6 kn       

Mályi-tó  13.4  •  4.5 kn       

2024. április 26., péntek

Márciusban újra Budapest Boat Show!

Márciusban újra Budapest Boat Show!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A karácsony karnyújtásnyira van és hamarosan új évet is köszönthetünk, ami azt is jelenti, hogy már nem kell sokszor álomra hajtanunk a fejünket és újra találkozunk Magyarország legnagyobb hajókiállításán.

Az idei hajós szezonnak ugyan vége, de már most alig várjuk, hogy újra átéljük a nyári esték hangulatát a fedélzeten, az éjszakai beszélgetéseket a hullámok között, a dagadó vitorla látványát. A nosztalgia helyett, számos újabb élmény vár minket; emlékezetes versenyek, túrák és felejthetetlen pillanatok a családdal, barátokkal.

A karácsony karnyújtásnyira van és hamarosan új évet is köszönthetünk, ami azt is jelenti, hogy már nem kell sokszor álomra hajtanunk a fejünket és újra találkozunk Magyarország legnagyobb hajókiállításán.

Közeledik a 2022-es Budapest Boat Show, mely iránt az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ G pavilonját már lefoglalta, mintegy 40 kiállító, akik összesen több mint 70 vitorlás, motoros és elektromos hajóval mutatkoznak be március 3-6. között.

A kiállításon olyan márkák kapnak helyet, mint a AB Inflatables, Bayliner, Calistra, Candela, Capoforte Boat, Dawn Marine, Eolo eKraft, Ewincher, Excess, Frauscher, GS Composite, HY Boat, Invictus Yacht, Jeanneau, Kimple, LW Boat, Mastercraft Dometic, MyBoatClima, Northman, Phantom, Prestige, Pontoon Boat, Quick, Regal, Royal Craft, Salaris, Saver, Smartliner, Stickl, Terhi, Volvo, WIA, Wiking. Ugyanitt kapnak helyet a hajós termékek és szolgáltatások, csakúgy, mint a vízi sportok felszerelései és ruházata. Illetve nem maradnak el a színes programok a Programszigeten és a Bemutató Medencében sem.

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ a hajósok megszokott találkozóhelye a szezon előtt. Legutóbb 28.900-an voltak kíváncsiak az Utazás és a Boat kiállításra. A látogatók az ország minden tájáról érkeztek, hogy megtekintsék a legfrissebb hajókínálatot, megismerjék az innovációkat vagy újra átéljék az elmúlt szezon nagy versenyeit, eseményeit a színpad előtt. Hogy ez enyhíti, vagy inkább fokozza a várakozást, azt mindenki döntse el maga.

A kiállítás fő témája az Olimpia, mely a színpadon és a Programszigeten is fontos szerepet kap. A Budapest Boat Show díszvendége ezúttal a Tisza-tó, Magyarország második legnagyobb tava, amely különleges helyet tölt be a hajósok, vízszeretők életében. A Balatonnál ötször kisebb, de a Velencei-tónál ötször nagyobb területű egykori mesterséges tó, ma igazi természet által birtokba vett víziparadicsom, mely csodálatos és változatos felfedezésre hívogató éke az országnak.

A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan nem csak hajókat vonultat fel, ugyanis helyet kapnak a felszerelések, a ruházat és a különböző szolgáltatások is, sőt újdonsággal is készültünk a látogatóknak, ugyanis kipróbálhatják a vitorlázást a virtuális valóságban. A vitorlázás a VR-ban egy új platform arra, hogy bemutassuk a vitorlázást az érdeklődőknek. Az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a vízi sportokhoz kapcsolódó sporteszközök is.

2020-hoz hasonlóan az Utazás kiállítás is megtekinthető lesz a Budapest Boat Show-val egy időben, mely aktív hétvégét kínál az érdeklődőknek. Itt a hazai és külföldi desztináció mellett helyet kapnak az utazási irodák, de nem marad el a Karaván Szalon sem, ahol a lakókocsik és lakóautók mutatkoznak be.

A kiállításról még több információ található a www.boatshow.hu, illetve a facebook.com/budapestboatshow oldalon. Az utóbbin a rendezvény újdonságai mellett egyéb hajós hírek és érdekességek is várják az érdeklődőket.

A kiállítás stratégiai partnerei a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

Ez történt a hajóosztályokkal: RS Feva visszatekintés 2021 - re Előző

Ez történt a hajóosztályokkal: RS Feva visszatekintés 2021 - re

Ez történt a hajóosztályokkal: Porondon a 420-asok Következő

Ez történt a hajóosztályokkal: Porondon a 420-asok