Siófok  14.9  •  12.7 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  14.6  •  11.3 kn       

Balatonboglár  14.9  •  15.2 kn       

Orfű  13  •  10 kn       

Velencei-tó  14.9  •  11.5 kn       

Tiszafüred  13.8  •  8.6 kn       

Mályi-tó  13.8  •  7.2 kn       

2024. március 29., péntek

Komplex Víziturisztikai megállópont és szabadidőközpont épül Balatonfüreden

Komplex Víziturisztikai megállópont és szabadidőközpont épül Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 2021. december 8-i ünnepélyes alapkőletételen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta: „Balatonfüred mindig is a sportért elkötelezett város volt"

A Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred Önkormányzata közös beruházásban komplex vitorlás és kajak-kenu megállópontot hoznak létre Balatonfüreden. A Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu melletti területen elhelyezkedő Balatonfüredi Megállópont célja, hogy a vízisportokat minden érdeklődő számára elérhetővé tegye, és népszerűsítse a balatoni vízitúrázást. 

A 2021. december 8-i ünnepélyes alapkőletételen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta: „Balatonfüred mindig is a sportért elkötelezett város volt, az új uszoda, a sportcsarnok kínálta lehetőségek a most lerakott alapkővel a jövőben egy olyan korszerű komplex víziturisztikai és szabadidő központtal bővülnek, amellyel nem csupán a város, de az egész Balaton és egész Magyarország gazdagodik. A magyar kormány elkötelezett a sport-infrastrukturális beruházások fejlesztése és bővítése mellett az egész országban és természetesen a Balaton térségében is, hiszen ez által a jövő generáció előtt olyan remek lehetőségek nyílnak, amivel mindinkább beépíthetik és életük szerves részévé tehetik a sportolás a testmozgás szeretetét. Egy ilyen sokrétű fejlesztés nem csak nagyban szélesíti a vitorlázás és kajak-kenu sport lehetőségeit, de nagyon komoly lehetőségeket rejt magában a turizmus szempontjából is.”

A komplex megállópont kikötője mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek biztosít helyet. A projektben kiemelt fontosságú a túravitorlázók fogadásának lehetősége, így számos „vendéghely” áll majd rendelkezésre a marinában.

Holczhauser András, a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit KFT. ügyvezetője szerint a központ létrehozása újabb fontos lépés a Balaton aktív turizmusának fejlesztésében.

„2021-ben a vitorlás versenysport Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmével szintet lépett. A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ projektjének elsődleges célja, hogy megismertesse, megszerettesse a vízisportokat azokkal, akik még nem próbálták, de szeretnék megtanulni, és a legkorszerűbb eszközökkel. Már a tervezéskor komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenki számára elérhető objektumot hozzunk létre, a lehető legmagasabb színvonalon. A megállópont lehetőségeket adhat akár nemzetközi szabadidős események lebonyolítására is, a külföldi sportolók, vitorlázók, vendégek fogadására. A központban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség legújabb megállópontja is helyet kap, és a kézzel hajtott vízisporteszközök használata mellett lehetőség nyílik majd a kisebb vitorláshajókkal való kihajózásra is.”

A GINOP 7.1.2-15-2016-00013 és GINOP-7.1.9-17-2018-00026 keretében mintegy 2,1 milliárd összegű támogatással megvalósuló Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ kiemelt megállópontja lesz a balatoni kajak-kenu túráknak is Balatonfüreden. Az ünnepélyes alapkőletételen Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó BVSZK Nkft. ügyvezetője, dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke vett részt.

 

Magyar Vitorlás Szövetség Balatonfüred, 2021. december 8.

Kép forrása:MTI

Ez történt a hajóosztályokkal: Áttörés az Assoknál Előző

Ez történt a hajóosztályokkal: Áttörés az Assoknál

HOLCZHAUSER ANDRÁS A DIGI SPORT ADÁSÁBAN Következő

HOLCZHAUSER ANDRÁS A DIGI SPORT ADÁSÁBAN