Siófok  13.9  •  7.5 kn       

Keszthely  16.9  •  8 kn       

Balatonfüred  14.1  •  7.6 kn       

Balatonboglár  17.1  •  6.2 kn       

Orfű  16  •  10 kn       

Velencei-tó  17.7  •  8.9 kn       

Tiszafüred  16  •  10.3 kn       

Mályi-tó  13.9  •  5.7 kn       

2024. május 08., szerda

Remek 10 futam és hazai győzelem az O’pen Skiff Országos Bajnokságon

Remek 10 futam és hazai győzelem az O’pen Skiff Országos Bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A vízi rendezést idén is az Igali Csilla vezette csapatra bízta a rendező Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület

Idén Balatonmáriafürdő adott otthont augusztus 21.és 24. között az O’pen Skiff Országos Bajnokságnak. A vízi rendezést idén is az Igali Csilla vezette csapatra bízta a rendező Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület. A versenyen nagy szerepet kap a vízi bíráskodás is, elkerülve a hosszú óvástárgyalásokat amire az osztályban nincs lehetőség. A Molnár Csaba vezette Jury csapat mindenki megelégedésére végezte ezt a feladatot.

Az első napon szél hiányában nem volt futam, de a rendező csapat bízott a másnap estére ígért hidegfront előhatásaiban. Ez be is igazolódott, így vasárnap 3 futamot tudtak rendezni. A helyi BMF VSE versenyzők és a fonyódi Vagabundok nagy csatákat vívtak a helyezésekért. A mezőny hátsó részében pedig több versenyző is élete első versenyét teljesítette, számukra nagy büszkeség volt minden teljesített futam.

A harmadik nap a hidegfront erős szele miatt halasztással indult. Kora délutánra a szél mérséklődött, így az osztály elindult a vízre és a leálló szélben, három futamot sikerült rendezni.

A negyedik napra már körvonalazódott, hogy kiknek van esélye megszerezni az osztály bajnoki címét így nagy csatára volt kilátás. Az első futamban még a már megszokott gyengébb szél dominált, majd a nagy szélforduló miatt lefújt futamot követően megérkezett a várva várt erősebb szél. Végre 12 csomó feletti szélerőt tudott mérni a rendezőség, így a cirkáló szakasz kivételével pumpálhatott a mezőny. A helyi versenyzők megmutathatták az idei szardíniai világbajnokságon szerzett nagy szeles rutinjukat.

A BMF VSE versenyzői összetettben megszerezték az U17 teljes dobogóját, Skoumal Huba stabil teljesítményével lett második, míg Palángi Péter nagy hajrával került fel a dobogóra. A 11 éves Szalay Zsolt az U17-ben szerzett győzelme mellett U13-ban is ünnepelhetett. Az U13 korosztály második helye Bakai Csongor révén Fonyódra került. Látszik, hogy a következő években nagy csatákra van kilátás.

A Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület köszöni a Keszthelyi Yachtkikötő VSE-nek, a Fenyves Marinának, Balatongyöröknek és a Vagabund VSE-nek a motorcsónakok logisztikájában nyújtott segítséget, hiszen a máriai túravitorlázók számára zavaró a gyermekek motorcsónakos kísérete.

Ranglista Díjkiosztó - csütörtök esti ünnep Előző

Ranglista Díjkiosztó - csütörtök esti ünnep

8 futam és komoly csaták a 8mOD, J-24 és Sudár Regatta Országos Bajnokságon! Következő

8 futam és komoly csaták a 8mOD, J-24 és Sudár Regatta Országos Bajnokságon!