Siófok  20  •  4.6 kn       

Keszthely  19  •  3 kn       

Balatonfüred  19.6  •  2.6 kn       

Balatonboglár  19.7  •  5 kn       

Orfű  20  •  0 kn       

Velencei-tó  19.3  •  3.3 kn       

Tiszafüred  18.1  •  1.1 kn       

Mályi-tó  15.1  •  2 kn       

2021. szeptember 25., szombat

Remek 10 futam és hazai győzelem az O’pen Skiff Országos Bajnokságon

Remek 10 futam és hazai győzelem az O’pen Skiff Országos Bajnokságon

A vízi rendezést idén is az Igali Csilla vezette csapatra bízta a rendező Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület

Idén Balatonmáriafürdő adott otthont augusztus 21.és 24. között az O’pen Skiff Országos Bajnokságnak. A vízi rendezést idén is az Igali Csilla vezette csapatra bízta a rendező Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület. A versenyen nagy szerepet kap a vízi bíráskodás is, elkerülve a hosszú óvástárgyalásokat amire az osztályban nincs lehetőség. A Molnár Csaba vezette Jury csapat mindenki megelégedésére végezte ezt a feladatot.

Az első napon szél hiányában nem volt futam, de a rendező csapat bízott a másnap estére ígért hidegfront előhatásaiban. Ez be is igazolódott, így vasárnap 3 futamot tudtak rendezni. A helyi BMF VSE versenyzők és a fonyódi Vagabundok nagy csatákat vívtak a helyezésekért. A mezőny hátsó részében pedig több versenyző is élete első versenyét teljesítette, számukra nagy büszkeség volt minden teljesített futam.

A harmadik nap a hidegfront erős szele miatt halasztással indult. Kora délutánra a szél mérséklődött, így az osztály elindult a vízre és a leálló szélben, három futamot sikerült rendezni.

A negyedik napra már körvonalazódott, hogy kiknek van esélye megszerezni az osztály bajnoki címét így nagy csatára volt kilátás. Az első futamban még a már megszokott gyengébb szél dominált, majd a nagy szélforduló miatt lefújt futamot követően megérkezett a várva várt erősebb szél. Végre 12 csomó feletti szélerőt tudott mérni a rendezőség, így a cirkáló szakasz kivételével pumpálhatott a mezőny. A helyi versenyzők megmutathatták az idei szardíniai világbajnokságon szerzett nagy szeles rutinjukat.

A BMF VSE versenyzői összetettben megszerezték az U17 teljes dobogóját, Skoumal Huba stabil teljesítményével lett második, míg Palángi Péter nagy hajrával került fel a dobogóra. A 11 éves Szalay Zsolt az U17-ben szerzett győzelme mellett U13-ban is ünnepelhetett. Az U13 korosztály második helye Bakai Csongor révén Fonyódra került. Látszik, hogy a következő években nagy csatákra van kilátás.

A Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület köszöni a Keszthelyi Yachtkikötő VSE-nek, a Fenyves Marinának, Balatongyöröknek és a Vagabund VSE-nek a motorcsónakok logisztikájában nyújtott segítséget, hiszen a máriai túravitorlázók számára zavaró a gyermekek motorcsónakos kísérete.

Ranglista Díjkiosztó - csütörtök esti ünnep Előző

Ranglista Díjkiosztó - csütörtök esti ünnep

8 futam és komoly csaták a 8mOD, J-24 és Sudár Regatta Országos Bajnokságon! Következő

8 futam és komoly csaták a 8mOD, J-24 és Sudár Regatta Országos Bajnokságon!