Siófok  4.4  •  10.8 kn       

Keszthely  4.9  •  7 kn       

Balatonfüred  4.1  •  8.7 kn       

Balatonboglár  4.6  •  10.9 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  5.2  •  9 kn       

Tiszafüred  6.1  •  10.7 kn       

Mályi-tó  4.8  •  4.7 kn       

2021. december 03., péntek

Két nap után az Orion vezet a 25-ös Jollék Bajnokságán

Két nap után az Orion vezet a 25-ös Jollék Bajnokságán

A regattán induló kilenc hajónak vasárnap és hétfőn mindenféle időjárásból kijutott: az első napon a gyenge szél, a második napon az átvonuló hidegfront kezdetben erős majd leálló északi szele és az eső tette próbára a versenyzőket.

A regattán induló kilenc hajónak vasárnap és hétfőn mindenféle időjárásból kijutott: az első napon a gyenge szél, a második napon az átvonuló hidegfront kezdetben erős majd leálló északi szele és az eső tette próbára a versenyzőket.

Ábrahámhegy és a TVSK örömmel adott otthont az országos bajnokságnak.

„Valamikor a TVSK fonyódi kikötője, a Port Lacaj rendezte évente meg a jollebajnokságokat, szerettük volna visszahozni ezt a hagyományos eseményt a nyugati medencébe” – mondta Laukó Péter osztálykapitány, az esemény főszervezője.

Vasárnap a megnyitó után halasztással kezdődött az esemény, mert a nyár utolsó forró napján nem akart megindulni a meteorológia által ígért délnyugati áramlás. Végül 16 óra körül Náray Vilmos főrendező és csapata vízre vezényelte a hajókat, mert Boglár közelében reményteljes bríz kezdett kialakulni. Ebben a 4,5 csomós szélben rajtolt el az első futam, amelyet végül is a pálya „összehúzásával” és egy rövidítéssel sikerült megmenteni, amikor a szél elkezdett fogyni. Az este egy kiváló pincepörkölt és néhány korsó sör mellett már a pályán történtek megbeszélésével telt.

Hétfő reggelre megérkezett a beharangozott hidegfront, és az ebből fújó északi szél délelőtt folyamatosan meghaladta azt a határértéket, amelyet az osztály a kormányosértekezleten mint még vitorlázható szelet határozott meg. Végül délután egy órára csökkent mintegy 17-20 csomóra a szél, amelyben elindulhatott a második futam, amelyet – a folyamatosan gyengülő légmozgásban – további kettő követett.

„Folyamatosan követtük a szélfordulókat és a gyengüléseket, így a pályamódosításokkal sikerült tartani az 50 percben meghatározott célidőket minden futamon. Noha időnként extrém kilengéseket is tapasztaltunk, mindent összevetve úgy vélem, hogy négy reális futamot sikerült rendeznünk” – mondta Náray Vilmos.

 A fáradt társaságot ismét közös vacsora várta a kikötőben, amelyet az MVSZ technikai bizottságának két képviselőjével közösen tartott osztálymegbeszélés követett.

Négy futam után két futamgyőzelemmel az Orion áll az élen, őket a Kalfsbeek-Dobóczi Anna vezette Fabatka követi. Harmadik helyen a Fabatkához hasonlóan klasszikus „Nádirigó” áll, amelynek a kormányánál Soponyai Géza ül. Sárközi „Maugli” András a Vicával egyelőre negyedik, igaz, az eredményüket egy korai rajtos futam rontja jelentősen. A teljes eredménylista a mellékelt file-ban található.

 Az OB-t 10 futamra tervezték, kedden és szerdán folytatódik a küzdelem.

25ösJolleOB-2nap-után.pdf

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show Előző

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show

A Fabatka nyerte a 25-ös Jollék Országos Bajnokságát Következő

A Fabatka nyerte a 25-ös Jollék Országos Bajnokságát