Siófok  7.7  •  6.6 kn       

Keszthely  5.9  •  12 kn       

Balatonfüred  7.4  •  4.4 kn       

Balatonboglár  7.3  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  4.1 kn       

Tiszafüred  8.3  •  11.3 kn       

Mályi-tó  8.1  •  8.1 kn       

2024. április 24., szerda

Detre Szabolcs: Szívből Gratulálunk Zsombinak!

Detre Szabolcs: Szívből Gratulálunk Zsombinak!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

1980-ban Detre Szabolcs és Detre Zsolt olimpiai bronzérmes lett a Repülő hollandi osztályban a moszkvai ötkarikás játékokon. A mai napig ez volt a magyar vitorlássport egyetlen olimpiai érme.

Anyukám például úgy tudta meg, hogy bronzérmesek lettünk, hogy Vitray Tamás azt mondta a vízilabda közvetítés végén, hogy azért óriási különbség van a vízilabda bronz és a Detre-testvérek bronzérme között.”

1980-ban Detre Szabolcs és Detre Zsolt olimpiai bronzérmes lett a Repülő hollandi osztályban a moszkvai ötkarikás játékokon. A mai napig ez volt a magyar vitorlássport egyetlen olimpiai érme. 41 év telt el azóta, de most már van egy magyar ezüstérem is, hiszen Berecz Zsombor lenyűgöző teljesítményt nyújtva, az éremfutamot megnyerve, végül második helyen zárt a Finn osztályban a Tokiói olimpián. Detre Szabolcs rendkívül büszke és ahogy ő fogalmazott: végre megkönnyebbülhet.

Gondolom néztétek a versenyt, pláne az éremfutamot.
Természetesen. Nagyon szorítottunk Zsombinak. Ki merem mondani, hogy ezt vártuk tőle és hozta is azt, amit tud, amit szokott hozni. Elképesztő taktikai érzékkel rendelkezik, amire most különösen nagy szüksége volt, mert mi úgy éreztük, hogy a sebessége nem volt tökéletes. Az éremfutam hihetetlenül izgalmas volt és óriási dolog, hogy megnyerte. Nagyon pici hiányzott az aranyéremhez, de jó volt hallani, hogy mennyire boldog a megnyert ezüstéremnek köszönhetően. Megérdemelte, nagyon sokat tett érte és örülök, hogy megvalósult az álma. A brit fiú nagyon gyors volt, szerintem valamit találtak technikailag, mert most nagyon jól ment. El kell ismerni, hogy megérdemelte a győzelmet, de Zsombi is minden elismerést megérdemel. Jó verseny volt, és hatalmas dolog, hogy Berecz Zsombor második lett.

Mit éreztél a futam után?
Azt, hogy megkönnyebbültem. Szerettem volna megélni azt, hogy szerez még hazánk érmet olimpián ebben a csodálatos sportágban. 74 éves vagyok és annyira drukkoltam, hogy ezt láthassam. Mi tudjuk, hogy mit jelent ez egy sportolónak és a sportágnak. Zsombi fantasztikus vitorlázó, boldogok vagyunk, hogy sikerült neki.

Mit jelent ez egyébként egy sportolónak, egy sportágnak?
Amikor mi 1980-ban az utolsó futam után elindultunk kifelé a partra, akkor először azt láttuk, hogy az egyik vetélytársunknak nem sikerült jól a futam és elindultak a motorosok felénk, hogy minket fotózzanak. Először azt hittük, hogy az ötödikről előre léptünk negyediknek. De fura volt a helyzet, mert azt éreztük, hogy a negyedikek miatt nem jönne ennyi motoros. Így tudtuk meg, hogy harmadik helyen végeztünk. Felemelő pillanat volt. Zsombi most azt mondta, hogy nincs nála boldogabb ember. Nos, mi ugyanezt éreztük akkor. Abban az időben nem voltak ilyen közvetítések, és a hírek is lassabban jöttek. Anyukám például úgy tudta meg, hogy bronzérmesek lettünk, hogy Vitray Tamás azt mondta a vízilabda közvetítés végén, hogy azért óriási különbség van a vízilabda bronz és a Detre-testvérek bronzérme között. A pólósokét akkor kudarcnak tekintették ugyanis. De így legalább anyukám megtudta, hogy harmadikok lettünk. Visszatérve: a sportágnak is mindig jót tesz egy-egy ilyen nagy siker. Így ezért is nagyon hálásak lehetünk Zsombinak. Szívből gratulálunk neki. Nagyon megérdemelte.

MAIDEN a Balatonon! - Kihagyhatatlan vitorlásfilm és lazulós péntek esti találkozás a Pont Csopak Kertmoziban Előző

MAIDEN a Balatonon! - Kihagyhatatlan vitorlásfilm és lazulós péntek esti találkozás a Pont Csopak Kertmoziban

Ifjúsági csapat nyerte az Asso99 Bajnokságot és Európa Kupa fordulót Következő

Ifjúsági csapat nyerte az Asso99 Bajnokságot és Európa Kupa fordulót