Siófok  6.6  •  2.9 kn       

Keszthely  3.2  •  3 kn       

Balatonfüred  6.1  •  0.9 kn       

Balatonboglár  5.5  •  2.2 kn       

Orfű   •  2 kn       

Velencei-tó  3.2  •  1.8 kn       

Tiszafüred  3.1  •  5.2 kn       

Mályi-tó   •  5.3 kn       

2021. október 17., vasárnap

Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség!

Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség!

A Balaton megkoszorúzása előtt beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Holczhauser András az MVSZ főtitkára is.

A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, az idei esztendőben csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon a Balatonon. A Balaton megkoszorúzása előtt beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Holczhauser András az MVSZ főtitkára is.

Gerendy Zoltán, a magyar szövetség elnöke elmondta, hogy a versenyre 164 hajó nevezett. A közelgő tokiói olimpiáról szólva megjegyezte, hogy a továbbra is bizonytalanságot jelentő járványhelyzet ellenére optimistán tekintenek a jövőbe, és nagy erőkkel készülnek a megméretésre.

Holczhauser András, a szervezet főtitkára az MTI-nek elárulta: az évadnyitón 26 kategóriában állnak rajthoz versenyzők, Alsóörs és Tihany érintése után Balatonfüredre térnek vissza, a távot legkésőbb délután fél 5-ig kell teljesíteni. Kiemelte, hogy a mezőnyben 15 százalékos a női versenyzők aránya. A díjátadót – melyet 1935 óta rendeznek meg – július 21-én tartják, fűzte hozzá a főtitkár.    

Bóka István, Balatonfüred polgármestere úgy fogalmazott: a vitorlabontó ünnepséggel a szezon rajtja mellett hagyományosan a turisztikai idény kezdetét is ünneplik. Örvendetesnek nevezte, hogy „mára a Balaton és Balatonfüred is négy évszakosnak” számít. A polgármester köszöntötte az általa történelmi hajóknak nevezett Kishamis, Nemere II, Sirocco és Tramontana legénységét. Reményét fejezte ki, hogy a vitorlázás tekintetében is sikeres lesz az idei, olimpiai év. Hangsúlyozta: még soha nem volt akkora esély szép eredmények elérésére úgy a férfi, mint a női szakágban, mint idén Tokióban.

A vitorlabontó hagyományaihoz híven az ünneplők felvont nemzeti lobogó mellett megkoszorúzták a Balatont.  

Fotó. Cserta Gábor

Júniusban ismét lesz Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj Előző

Júniusban ismét lesz Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

A tavalyi Kékszalaggyőztes RSM futott be elsőként a Balatoni Évadnyitó 878 CO. Nagydíjon Következő

A tavalyi Kékszalaggyőztes RSM futott be elsőként a Balatoni Évadnyitó 878 CO. Nagydíjon