Siófok  22.2  •  3.8 kn       

Keszthely  19.9  •  9 kn       

Balatonfüred  21.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  22.2  •  3.8 kn       

Orfű  22  •  7 kn       

Velencei-tó  22.3  •  4.2 kn       

Tiszafüred  23.5  •  10.5 kn       

Mályi-tó  23  •  8.8 kn       

2022. augusztus 08., hétfő

Júniusban ismét lesz Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

Júniusban ismét lesz Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Már megkezdődött az előnevezés a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében.

A Balaton egyik legrégibb regattájának hagyományaihoz méltó komoly díjazás és meglepetések várják a 2021. június 5–6. között megrendezendő 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj és Mihálkovics Speed Race résztvevőit. Már megkezdődött az előnevezés a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében.

A koronavírus-világjárvány miatt 2020-ban sajnos nem volt lehetőség a viadal megrendezésére, idén azonban ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj alkalmából. A regatta ezúttal június első hétvégéjén, Balatonföldvár központtal kerül megrendezésre.

A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik.

A verseny kiírásakor még érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a vízparti programok megtartására ebben az évben sem lesz lehetőség, ám profi szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk”– mondta Horváth Péter főszervező.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-t, amelyben a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért. A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket az Időzóna Óraszalon ajánlott fel.

A regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát a világhírű pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette.

Már elindult az előnevezés az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

A nevezési feltételeket a versenykiírásban találhatják meg az érdeklődők.

További információk:
mihalkovicskupa.hu
facebook.com/mihalkovicskupa 
info@mihalkovicskupa.hu

Szombaton hivatalosan is elkezdődik a szezon! Előző

Szombaton hivatalosan is elkezdődik a szezon!

Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség! Következő

Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség!