Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

Izgalmas őszi estek - Nagy sikerrel zajlott a BYC virtual széria első állomása

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Izgalmas őszi estek - Nagy sikerrel zajlott a BYC virtual széria első állomása

Izgalmas őszi estek - Nagy sikerrel zajlott a BYC virtual széria első állomása

Megtartották Balatonfüreden az őszi Virtual Regatta sorozat első állomását. A Balatonfüredi Yacht Clubban rendezett versenyen tizenkilenc induló mérkőzött meg egymással, voltak akik a helyszínen, mások otthonról húzták fel a virtuális vitorlát.

Vasárnap délután tizenkilenc egységgel vette kezdetét a  BYC Virtuál Széria 1. fordulója. Többen a Balatonfüredi Yacht Clubban mérték össze tudásukat, de volt olyan versenyző is, aki kocsijából csatlakozott a versenybe, miután talált megfelelő internethálózatot. A délután folyamán összességében hat futamot tartottak, különböző helyszíneken és hajóosztályban. A versenyzők ellátogattak mások mellett Aarhusba – ahonnan két évvel ezelőtt Berecz Zsombor olimpikonunk világbajnokként tért vissza – de volt futam Kiel-ben, Tokioban, New Yorkban valamint Rio de Janieroban is.

A széria a Laserek összecsapásával kezdődött, majd a versenyzők Offshore Race-re váltottak. A leggyorsabb futamokat a Nacra 17 katamarán adta, a délután fénypontját pedig a tíz legeredményesebb versenyzővel megtartott Medal Race zárta. Itt a SailGP race series főszereplőjét az F50 katamaránt próbálhatta ki a mezőny a virtuális térben.

A Regatta győztese Lackó Dávid lett, aki a helyszínen “Vitorlázta” körbe a pályákat. Az eredményhirdetés után elmondta, jelenleg a vízen is aktívan versenyez, Laser 4.7 hajóosztály a következő állomás számára. Nem titkolta: szívesen eljutna a valóságban is az olimpiai, valamint világbajnoki helyszínekre, amire a fiatal versenyzőnek meg is van az esélye.

A második helyezést Dr. Ferenczy Kristóf érte el, aki néhány héttel ezelőtt a BYC házi úgymond tesztversenyén diadalmaskodott. Korábban a Vitorlázz Itthonnak adott interjújában elmondta: gyerekkora óta vitorlázik, Optimistben, Laserben és Finn Dinghy-ben vitorlázott évekig, majd nagyhajózott. A Virtual Regattával körülbelül másfél évvel ezelőtt ismerkedett meg és az fogta meg benne, hogy a szabályrendszere követi a valós szabályrendszert.

A dobogó harmadik fokára Joó Kristóf állhatott fel, aki kalandos körülmények között kezdett a szériába. A közösségi oldalára feltöltött poszt szerint rokonlátogatásból hazafelé a nagyvisnyói buszmegálló mellett talált stabil internetet, így innen vitorlázta végig virtuális térben a nemzetközi versenyhelyszíneket.
 
A Virtual Regatta második fordulóját november 21-én tartják meg.
 
Forrás: Vitorlázzitthon.hu
Idén is remekül sikerült a Nádas Kupa sorozat Előző

Idén is remekül sikerült a Nádas Kupa sorozat

Arcok az elnökségből 1 rész: Sükösd Balázs Következő

Arcok az elnökségből 1 rész: Sükösd Balázs