Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  9.9  •  2 kn       

Balatonfüred   •  3.5 kn       

Balatonboglár  9.6  •  3.3 kn       

Orfű   •  2 kn       

Velencei-tó  7.3  •  4.4 kn       

Tiszafüred  6.1  •  3.6 kn       

Mályi-tó  8.1  •  1.7 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán

Megtréfálta az időjárás az Őszi Pünkösdi Regatta résztvevőit: a várt erős szél csak a rajt előtt fújt mintegy 15-20 percig, utána a több mint 150 résztvevő leállós-pöffös, néhol igen gyenge, néhol 12-15 csomós szélben haladt Keszthely felé.

Amikor Farkas Péter PRO és Szemes Bence pályafelelős csapata kilenc óra tájban lerakta a Földvár előtti rajtvonalat, hirtelen 22-25 csomóra erősödött a szél, de a rajtot a lereffelt hajók már csak 5-6 csomóban abszolválták, és éles menetben indultak el nyugati irányban. 

Az időjárási front viszont fantasztikus képeket produkált: a hajók legénysége egész nap gyönyörködhetett a nyugatról keletre mozgó lélegzetelállítóan érdekes felhők látványában. A Túravitorlás Sportklub klasszikus versenyének ez az igazi szépsége: a hajók versenykörülmények között vitorláznak végig a gyönyörű nyugati medencén. 

A verseny maga sem szűkölködött az izgalmakban, de a végén minden csapat limitidőn belül érte el a keszthelyi célt. Az egytestűek abszolút legjobbja a Király Zsolt csapata volt a Nr. 1 RC44-gyel, ők négy óra negyvenhat perc vitorlázás után szakították át a célszalagot. 

A 12.00 órakor rajtolt négy katamarán csatáját a Fifty-fifty nyerte, akik mintegy öt perccel előzték meg a „helyi” Bogi csapatát, akik egy sajnálatos technikai hiba miatt túl sok időt vesztettek.

A verseny a Keszthelyi Yacht Kikötőben elköltött vacsorával és az élmények verbális feldolgozásával zárult. Az eredményhirdetés a járványhelyzet miatt elmaradt, csupán a Helly Hansen Díj átadására került sor, amelyet a leggyorsa egytestű, azaz Király Zsolték csapata nyert el. 

Folytatás holnap 9 órakor, a második futam pályája Keszthely-Ábrahámhegy.

Eredmények itt:

http://bit.ly/3osztalyonkentieredmeny

http://bit.ly/Abszoluteredmeny

Fotó: Mag Andrea

Ma rajtol 20. alkalommal a Szóló Balatonkerülő Előző

Ma rajtol 20. alkalommal a Szóló Balatonkerülő

Lillik Ákos nyerte a jubileumi 20. Szóló Balatonkerülő Nagydíjat Következő

Lillik Ákos nyerte a jubileumi 20. Szóló Balatonkerülő Nagydíjat