Siófok  9.4  •  7.8 kn       

Keszthely   •  10 kn       

Balatonfüred  9.4  •  7.8 kn       

Balatonboglár  9.2  •  10 kn       

Orfű  6.7  •  0.9 kn       

Velencei-tó  6.1  •  12 kn       

Tiszafüred   •  13 kn       

Mályi-tó   •  6 kn       

2021. január 22., péntek

Ma rajtol 20. alkalommal a Szóló Balatonkerülő

Ma rajtol 20. alkalommal a Szóló Balatonkerülő

Ma rajtol 20. alkalommal a Szóló Balatonkerülő
Köszöntünk minden résztvevőt és érdeklődőt az idei, immár 20dik Balatonkerülő Szólóvitorlázó Verseny alkalmából. Fa Nándor rövid előszava itt hallható.
A versenyalapító Fa Nándor, ötszörös földkerülő óceáni vitorlázó, üzletember  – “mini Vendée Globe”-ra szólítja 2001 óta minden évben a Balaton legfelkészültebb vitorlázóit, ezzel támogatva a szólóvitorlázásban érdekelt hajósokat és egyúttal provokálja a hazai hajótervező- és hajóépítő szakmát, hogy 8m nyitott kategóriában, hazai gyártásban szülessenek olyan versenyképes vitorláshajók, amelyek fenntartható költségvetéssel, kislétszámú csapathajózásra és szóló megmérettetésre is alkalmasak – akár külföldi versenyeken is.
 
A kihívás sikeres, évente 10-20 hajó és hajósa sikerrel fut be az éjjel-nappal külső segítség és megállás nélkül teljesítendő szóló viadal célvonalára. Ma már száz körüli a magyar hajósok száma, akik Balatonkerülő szólóvitorlázó teljesítménnyel rendelkeznek. A jól ismert balatoni versenyzők  közül, számosan többször is sikerrel, több győzelemmel vagy pódiumon teljesítettek, pl: Fináczy György, Fináczy Péter Litkey Farkas, Ambrózy György, Fazekas László, Varga Lajos, Zolnai György, Fazekas Gábor, Juhász György, Lillik Ákos, Nedbál Noel, Matlszkovszky Miklós és még sokan mások, akiknek szenvedélye a szólóvitorlázás.
 
Az idei szólóverseny nevezettjei itt láthatók: http://szolovitorlazas.hu/szolo-balatonkerulo-2020-versenyzok-2/
 
Kezdetben a 8m OD hajók tunningolása jelentette a fejlesztéseket, majd 2006-ban vízre került Fa Nándor 8m pro nyitott karbon versenyhajója, a Fahajó, az első, erre a kihívásra fejlesztett modern versenyvitorlás…. és lassan megindult a tervezők és hajóépítők fantáziája. Ma már több mint 10 modern 8m nyitott vitorláshajó versenyez a tavasztól őszig tartó balatoni szezonban, több versenyben is, szólóban és csapatban.
 
A 8méter nyitott kategória évi csúcsversenye a Balatonkerülő Szóló Nagydíj, amely minden évben szeptember végén rajtol a csopaki Kereked Vitorlás Klub előtti víztisztásról!
 
Az idei rajt. szeptember 26. szombat délelőtt 10.00.
 
AZ iCell online tracking nyomkövetés segítségével a szolovitorlazas.hu oldalon követhető a hajók haladása, sebessége, iránya – ami nemcsak érdekes, de rendkívül fontos és hasznos a versenyzők biztonsága érdekében.
 

Idén pedig további biztonsági feltételeknek kell megfelelnünk, a vírushelyzetre való tekintettel, minden résztvevőt és segítőtársát az általános egészségügyi szabályok betartására kérünk.

Jó egészséget és jó szelet kívánunk!

29er OB és Európa Kupa: továbbra is a Gyapjas testvérek állnak az élen Előző

29er OB és Európa Kupa: továbbra is a Gyapjas testvérek állnak az élen

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán Következő

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán