Siófok  7.7  •  12.5 kn       

Keszthely  5.9  •  9 kn       

Balatonfüred  7.4  •  9.6 kn       

Balatonboglár  7.8  •  13.3 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  7.3  •  10.4 kn       

Tiszafüred  8.6  •  3.1 kn       

Mályi-tó  7.3  •  0.5 kn       

2024. április 18., csütörtök

Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon

Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon

Ma kezdődik Balatonföldváron a 29er Európa Kupa és Országos Bajnokság. A nemzetközi verseny házigazdája a Spartacus Vitorlás Egylet, együttműködve a 29er Osztályszövetséggel és a Magyar Vitorlás Szövetséggel.

Huszonkét egység nevezett a versenyre és hazai nevezők mellett egy osztrák páros, a Roman Egger, Paul Kropfitsch kettős is harcba száll. A Balatonföldvár előtti vízterületen tizennégy futam lebonyolítását tervezik, a cirkáló-hátszél típusú pályán. Az első napon mindjárt négy futamon kell bizonyítania a fiataloknak. A hazai klubok közül a Kereked nevezte a legtöbb párost a versenyre, hiszen a csopaki egyesület nagyon aktív a hajóosztályban és tíz egységgel képviselteti magát.  A BYC és a házigazda Spartacus is sok hajóval harcol a címekért, de lesz hajója az MVM-nek és az EGIS-nek.

Az esélyekről nehéz lenne előre írni, de az biztos, hogy a legutóbbi nagy 29er versenyt, a 29er Grand Prix-t a Jeney Máté, De Jonghe Artúr (SVE) kettős nyerte, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga (KEREKED) állhatott fel a dobogó második, míg Balázs Zétény és Csák Máté (KEREKED) a harmadik fokára.

Ami az időjárást illeti: a nyitó napra még inkább gyengébbnek tekinthető szelet „jósolnak”, de a péntek, szombat, vasárnap időszakot a front betörése és így a szél erősödése határozza majd meg.

A versennyel kapcsolatos további információk az alábbi linken találhatóak meg:

https://spartacus.hu/versenyeink/29er-ob-es-ec/

Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré Előző

Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré

29er OB és Európa Kupa: kezdésként 4 futam Következő

29er OB és Európa Kupa: kezdésként 4 futam