Siófok  14.8  •  7.1 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.2  •  5.4 kn       

Balatonboglár  12.1  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  6.7 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré

Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré

A meglepetés nyilván az lett volna, ha nem az történik a Finndingi Országos Bajnokságon, ami történt. A világbajnok és friss Európa-bajnok Berecz Zsombor (PRO SE) ugyanis magabiztosan nyerte újabb bajnoki címét, miután a záró napon megrendezett négy futamból megnyert kettőt, így végül hat futamgyőzelemmel egy második és egy negyedik helyezéssel zárta úgy az ob-t, hogy az utolsó futamon már rajthoz sem kellett állnia. Kisebb meglepetés is történt azért Révfülöpön. Az utolsó napig a második helyen álló, junior korú Németh Domonkosnak (THE-YKA) ugyanis „becsúszott” három rosszabbul sikerült futam, amit kihasznált Kaiser Kristóf (Hajógyár SE), aki kiegyensúlyozott vitorlázásával így ezüstérmesként zárta a bajnokságot, a fiatal tehetség előtt.

Az utolsó napon - Berecz Zsombor mellett - a nagyon rutinos Finndingisnek számító és kölcsönhajóval induló Pallay Tibor (Balatoni Yacht Club) is futamot tudott nyerni, ismét bebizonyítva, hogy továbbra is a legjobbak közé tartozik. Szintén boldog lehetett futamgyőzelmének köszönhetően Haidekker Elemér (MVM SE) is, aki az utolsó futamot tudta megnyerni.

A junior, a Masters, a Grand Masters, a Grand Grand Masters, valamint a Legenda kategóriában indulókat külön is értékelték. A legfiatalabbaknál az abszolút verseny bronzérmese, Németh Domonkos diadalmaskodott, Kántor Zsigmond (MBS VSE) végzett az első helyen a Masters kategóriában, Huszár Géza (SVSC) nyerte a Grand Masters, Székely Antal (OVE) a Grand Grand Masters, Farkas József (OVE) pedig a legenda kategóriát.

A részletes eredmények és Cserta Gábor fotói a Facebookon létrehozott Finndingi Magyar Bajnokság2020 felületen találhatóak meg, de az eredmények itt is megtekinthetőek:

Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke! Előző

Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke!

Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon Következő

Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon