Siófok  14.8  •  7.1 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.2  •  5.4 kn       

Balatonboglár  12.1  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  6.7 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

A Principessa nyerte a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Principessa nyerte a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat!

A Principessa nyerte a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat!

Mindössze 2 órára is kicsivel több mint 9 percre volt szüksége az Oroszlán Péter kormányozta Principessának arra, hogy teljesítse a Balatonfüred-Tihanyi-szoros-Sajkodi öböl-Tihanyi-szoros-Hajógyári öböl-Balatonfüred távot és megnyerje a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat. Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen csodálatos napsütés fogadta a mezőnyt, de a szél azért alaposan próbára tette a vitorlázók tudását. Néha fújt, néha nem, néha stabil iránya volt, néha viszont teljesen változó, ráadásul kora délutánra teljesen elfogyott.

Az abszolút verseny második helyén, Király Zsolt kormányzásával a No1 érkezett a célba, míg a Trentasette (Lacsny Gergely) lett a harmadik.

A versenyen nevezési rekord született, ugyanis 238 hajó indult, amire még soha nem volt példa a Félszigetkerülő történetében.

A verseny abszolút győztese ezúttal is elnyerte a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001-ben alapított Széchenyi István Vándordíjat, valamint a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros szalagot, de a BDO támogatásának köszönhetően a BDO Nagydíjáért is küzdöttek a vitorlázók.

A Magyar Vitorlás Szövetség úgy döntött, hogy megtartja a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj eredményhirdetését, amelyre ma 18:00 órakor kerül sor az MVSZ-ben, Balatonfüreden.

A verseny összesített eredménye a cikk alatti csatolmányban megtekinthető.

További fontos információk az alábbi linken érhetőek el: https://bit.ly/35WEZQe

Berecz Zsombor vezet a Finn Dinghy OB első napja után Előző

Berecz Zsombor vezet a Finn Dinghy OB első napja után

Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke! Következő

Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke!