Siófok  9.4  •  7.8 kn       

Keszthely   •  10 kn       

Balatonfüred  9.4  •  7.8 kn       

Balatonboglár  9.2  •  10 kn       

Orfű  6.7  •  0.9 kn       

Velencei-tó  6.1  •  12 kn       

Tiszafüred   •  13 kn       

Mályi-tó   •  6 kn       

2021. január 22., péntek

Szeptemberben lesz a "Pünkösdi" Regatta

Szeptemberben lesz a "Pünkösdi" Regatta

Szeptemberben lesz a "Pünkösdi" Regatta

Idén „Őszi Pünkösdi Regatta – Mitsubishi Nagydíj” néven szeptemberben kerül sor a TVSK nagy hagyományú, jelentős nagyhajós közönséget vonzó, népszerű túraversenyére. „Sajnos a járványhelyzet miatt májusban nem tudtuk megtartani ezt az eseményt, amely általában megnyitja a hosszútávú nagyhajós túraversenyek szezonját. Idén viszont zárni fogja azt, és reméljük, hogy így is örömmel vesznek majd részt rajta a hajóosztályok” – mondta Horváth Gábor, a TVSK versenyfelelőse.

A rajt Balatonföldváron lesz, szeptember 26-án, és a cél Keszthely. A lassúbb hajóosztályok kedvéért egy átfutó kapu is lesz Badacsonynál, így ha nem lenne elég szél, itt lehet rövidíteni a futamot. A TVSK társrendezője a Keszthelyi Yachtkikötő, amely kikötőhelyet biztosít majd a hajók jelentős részének, és amelynek területén egy közös vacsorára is sor kerül majd. A szokásos három nap helyett ezúttal két nap alatt bonyolódik le a regatta, amelynek másnapján a keszthelyi rajt után Ábrahámhegy előtt lesz a második futam célvonala. Díjkiosztó jövőre – remélhetőleg pünkösdkor. 

Fontos információ, hogy csak online lehet nevezni, és a nevezéseket viszonylag korán, szeptember 18-án zárják. Mivel kikötőhelyek korlátozottan állnak csak rendelkezésre, érdemes korán nevezni. A szervezők a ranglistaversenyt futó és a nagyobb létszámban jelentkező hajóosztályokat fogják előnyben részesíteni.

Fotó: Mag Andrea, TVSK

 
Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon Előző

Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

Balatoni Yacht Club - Zárónap az Optimist nyílt Országos Bajnokságon Következő

Balatoni Yacht Club - Zárónap az Optimist nyílt Országos Bajnokságon