Siófok  10  •  1.3 kn       

Keszthely  7.9  •  3 kn       

Balatonfüred  9.6  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.6  •  0.8 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.1  •  3.1 kn       

Tiszafüred  6.3  •  0.9 kn       

Mályi-tó  7.9  •  1.4 kn       

2024. április 25., csütörtök

Balatoni Yacht Club - Zárónap az Optimist nyílt Országos Bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Balatoni Yacht Club - Zárónap az Optimist nyílt Országos Bajnokságon

Balatoni Yacht Club - Zárónap az Optimist nyílt Országos Bajnokságon

A mai napról hosszan kellene beszélni. A meteorológiai előrejelzés egy jó délnyugati szelet ígért. Ezt jól ismerjük, ez egy kifújt, legfeljebb enyhe lengéseket produkáló, 220–260 fokról fújó, 10–15 csomós gyönyörű szél. Bejött a várakozás, azt kaptuk amit vártunk: gyönyörű napsütést, ragyogó szelet és kitűnő versenyt. Az aranycsoportnak négy, az ezüstnek három ragyogó futamot sikerült rendezni, gyakorlatilag minimális, öt–tíz fokos módosítással ugyanazon a pályán. Csupán egy alkalommal volt szükség nagyobb mértékben igazítani a tengelyt, de a pálya hosszát akkor sem kellett változtatni. Az ezüst csoportba általában – így most is – a fiatalabbak kerülnek, ezért az edzőkkel előzetesen egyeztetve, közösen úgy döntöttünk, hogy számukra a mai három (összesen tíz) futamot követően befejezzük a bajnokságot. Így csak az aranycsoportnak rendeztünk még egy, a korábbiakkal azonos értékű futamot. Az ilyen napok sokáig emlékezetesek maradnak, az ilyenekért érdemes ezt a munkát végezni. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani: a résztvevőknek a sportszerű versenyzésért, a rendezőknek, a versenybíróknak, az önkéntes segítőknek a magas színvonalú munkájukért. Gratulálok az edzőknek a fiatalok felkészítéséért, és külön köszönöm a szponzorainknak, hogy a bajnokságot támogatták. 

Az ötnapos verseny utolsó napján mindenki fáradtan érkezett a partra, de ennyi mosolygós arcot ritkán láthatunk. A fiatalok örültek egymás sikerének, sokan vettek részt a díjkiosztó ünnepségen, hogy gratulálhassanak társaiknak. A díjakat Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere és dr. Ugron Gáspár, a Balatoni Yacht Club elnöke adta át. Ferenczy Gábor beszédében elmondta, hogy öröm nem csak számára, hanem az egész község részére, hogy egy ilyen, nagyjelentőségű bajnokságra Alsóörsön került sor. Ugron Gáspár kifejtette, hogy a klub legnemesebb hagyományát folytatva, az ifjúság számára biztosíthatott kiemelten fontos versenyzési lehetőséget.

Azt az egyet sajnálhattuk, hogy véget ért a bajnokság. Felhívnám a figyelmet az eredménylistára, érdemes tanulmányozni, mert látható, hogy a fiatalabbak helyet követelnek maguknak a legjobbak között is, és az itt szereplőkkel minden bizonnyal találkozunk még a jövőben is.

Farkas Péter, főrendező

Eredmények: https://bit.ly/2EAM3GU

Szeptemberben lesz a "Pünkösdi" Regatta Előző

Szeptemberben lesz a "Pünkösdi" Regatta

Újabb hajóosztályok küzdenek az Országos Bajnoki címekért Következő

Újabb hajóosztályok küzdenek az Országos Bajnoki címekért