Siófok  13.8  •  21.1 kn       

Keszthely  12.9  •  19 kn       

Balatonfüred  13.5  •  19.7 kn       

Balatonboglár  13.8  •  20.4 kn       

Orfű  13  •  13 kn       

Velencei-tó  13.6  •  18.9 kn       

Tiszafüred  11.7  •  15.4 kn       

Mályi-tó  13.1  •  11.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Sarudi Nádas edzőtábor és Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sarudi Nádas edzőtábor és Kupa

Sarudi Nádas edzőtábor és Kupa

Múlt héten tartotta az Otimist Osztályszövetség a Nádas edzőtábort Sarudon. Hét klubból érkeztek ifjú versenyzők a Tisza-tó partjára, ahol a Sarudi Élményfalu látta vendégül a csapatokat. A két napos edzőtábort csütörtökön és pénteken Brencsán Dávid irányította. A résztvevőket egy rövid nádas körüli futam alapján négy csoportra bontották, és az első nap forgószínpad szerűen végeztek vízi gyakorlatokat. Ezen a napon volt a legerősebb a szél, borulások is jócskán előfordultak, 15-20 csomót is elért az ereje. Másnap egy reggeli videó elemzés után újra vízre szálltak a gyerekek és ugyanazon csoportokban az előző nap látott legtipikusabb hibákon dolgoztak. 

Szombat és vasárnap a Nádas Kupa 3. fordulójával folytattuk a sarudi programot. Továbbra is ideálisak voltak a körülmények mind a vízen, mind a parton. A verseny mindkét napján 8-10 csomós szélben három-három futamot tartottunk, szombaton lassan gyengült a szél, de mindvégig kitartott, vasárnap még erősödött is a harmadik futamra. Szoros küzdelemben a BS-Fűzfő versenyzője Faisztl-Németh Réka nyerte a versenyt abszolútban, Lukáts Zsombor (THE-YKA) és Táborszky Panna Luca (MVM) előtt. A legkisebbek között a zöld U10 csoportban Vágó Mátyás (SVE) állhatott a dobogó lemagasabb fokára.

Az edzések és a futamok után vendéglátóink csoda programokkal kényeztették a gyerekeket, banánoztak a tavon, ingyen ugrálhattak az ország legnagyobb vízi játszóterén, így programban, élményben és vitorlázásban nem volt hiány a négy nap alatt!

Fontos versenyeket rendez a héten a BYC Előző

Fontos versenyeket rendez a héten a BYC

A hétvégén MET Klasszikus Kupa Balatonföldváron Következő

A hétvégén MET Klasszikus Kupa Balatonföldváron