Siófok  18.3  •  2.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.3  •  1.3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  14.9  •  3.3 kn       

Tiszafüred  14.9  •  4 kn       

Mályi-tó  13.9  •  1.5 kn       

2023. június 02., péntek

Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE

Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE

Háromnapos edzőversenyt rendezett a Balatonfüredi Yacht Club és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva osztálynak, amely nem vehetett részt a Csopak előtt zajló ifjúsági ranglistaversenyen. A gyerekek kitettek magukért: három nap alatt változatos szélviszonyok között tíz kemény, pörgős futamot vitorláztak. A legjobbak szerda délután a BYC-ben tartott eredményhirdetésen vehették át megszolgált díjaikat.

A versenyt Böröcz Berta és Náray Vilmos rendezték, akik egyben a bírói feladatokat is ellátták: ha kellett, vízi bíráskodással, ha kellett a vízen rendezett óvástárgyalások gyors levezénylésével. A BYC-VGYE Regatta augusztus 3-án hétfőn kezdődött, a csapatok Tihany és Balatonfüred között a vízen félúton találkoztak. Az up-and-down pályák hosszát a rendezők úgy lőtték be, hogy a futamok 25-30 percesek legyenek. Így volt alkalom a manőverek gyakorlására, a rajtolásra és a szoros mezőnyvitorlázásra is. 

Hétfőn négy, 6-10 csomó közötti szélben rendezett futamot sikerült lebonyolítani. A keddi nap rövid halasztással indult, végül gyenge szeles futamokból hármat tartottak meg a hol déli, hol nyugati szélben. A pályán minden fontos helyzetet: pályamódosításokat, pályarövidítést, megismételt rajtokat is versenykörülmények között gyakorolták a vitorlázók.

Szerdán az éjszaka átvonuló hidegfront mögött komolyabb szélre lehetett számítani, ám ez végül elmaradt. Így az utolsó három futamot 8-12 csomó közötti északi szélben rendezték.

A végelszámolásban Török Zsigmond és Péter László párosa bizonyult a legjobbnak a VGYE-ből. Második helyen a BYC-es Rácz Márton és Schultz Dominik végzet, a bronzérmet pedig Náray Ágoston és Fekete Szonja nyakába akasztották. A legjobb női csapat díját pedig Náray Borbála és Prágai Réka vehették át.

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/01FyKbOpCJOnofhD/porgos-rs-feva-versenyt-rendezett-a-byc-es-a-vgye-iB6xWF.xlsx

Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság Előző

Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság

Kereked Ifjúsági Kupa 2020: több mint 200 hajó, sok futam, tökéletes verseny Következő

Kereked Ifjúsági Kupa 2020: több mint 200 hajó, sok futam, tökéletes verseny