Siófok  12.7  •  19.6 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  19.2 kn       

Balatonboglár  12.7  •  19.8 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  14  •  16.5 kn       

Tiszafüred  16.1  •  13.6 kn       

Mályi-tó  14.4  •  10.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság

Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság

Az év legnagyobb versenye, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj után, máris a hajóosztályok számára talán legfontosabb verseny következik. Annak a kilenc hajóosztálynak biztos, amely részt vesz a Nagyhajós Országos Bajnokságon, ami csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart. A Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében lebonyolításra kerülő ob-n a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztályok hajói indulhatnak és versenyezhetnek a magyar bajnoki címekért.

A versenykiírás szerint, a helyezések tíz futam alapján dőlnek majd el, ugyanis ennyi lebonyolítását tervezi az MVSZ. Az országos bajnokság érvényességéhez négy futamra van szükség. Öt futam után a legrosszabb futameredményt kiejthetik a versenyzők, amennyiben pedig sikerülne nyolc, kilenc, vagy tíz futamot megrendezni, akkor a két legrosszabb eredmény ejthető ki.

Az időjárás előrejelzés szempontjából nagyon érdekes a helyzet, ugyanis éppen átvonul egy frontrendszer addigra, amire elkezdődik a bajnokság. Csütörtöktől visszatér a kánikula, ami nem jó előjel a szél szempontjából, ám a Kékszalag utáni napok reményt kelthetnek a vitorlázókban és a versenyrendezőkben. Bár elképesztően meleg volt, de ennek ellenére két-három napon keresztül ideális vitorlázó idő volt ugyanis a Balatonon. Sütött a nap és kellemes, néha élénk szél fújt a tavon.

A versenypályák a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Tihany határolta területen kerülnek kialakításra, és up&down pályákon mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A verseny csütörtökön a megnyitóval és kormányosi értekezlettel kezdődik, az első futam tervezett időpontja: 2020.08.06., 10:30 óra.

Nevezni már lehet a VIHAR-ban, de a balatonfüredi Vitorlázeumban (8230Balatonfüred, Tagore sétány 1., a Vitorlás Étterem emeletén) lesz lehetőség a helyszínen is nevezni, 2020.08.05-én, csütörtökön 16:00 és 21:00 óra között.

Jó szelet!

Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag díjkiosztóján Előző

Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag díjkiosztóján

Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE Következő

Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE