Siófok  19  •  2.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  18.7  •  3 kn       

Balatonboglár  15.1  •  2.3 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  18.7  •  5.4 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  18.7  •  4.4 kn       

2023. szeptember 27., szerda

Kereked 29er Grand Prix 2020

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kereked 29er Grand Prix 2020

Kereked 29er Grand Prix 2020

Idén első alkalommal rendez önálló versenyt a Kereked Vitorlás Klub a 29er hajóosztály részére, a csopaki klubban. A fiatal hajóosztályban versenyzők számára a rendezők 11 futam lebonyolítását tervezik, három nap alatt.

A hirtelen nyáriasra forduló időjárásban - az előrejelzések alapján - egy szerencsés kapu nyílik pénteken, amikor is egy hidegfront éri el a Balaton térségét, melyből élénk, a versenyzés szempontjából ideális  szél is kerekedhet, sőt, szombatra és vasárnapra is kitarthat.

A szépen növekedésnek induló osztály első versenyén csupán 9 egység szerepelt, ami az elmúlt évek tendenciáit nézve talán csalódás, de hátha a szezon előrehaladtával emelkedik majd a versenyezni vágyók száma is. A Balatonföldváron megrendezett első versenyen a Kereked rendkívül aktív volt, hiszen nyolc egységgel képviseltette magát. Rajtuk kívül csupán a BYC indított egy hajót, tehát nagyon hiányoztak a mezőnyből a Spartacus versenyzői.

A mezőny összetételében is kicserélődött, kiültek az eddig aktívabb és eredményesebb egységek, de a helyükre Optimistből érkezők szépen kezdik felvenni a fonalat. Az első versenyt nagy fölénnyel nyerő Zolnay-Arányi duó nem dőlhet hátra, hiszen várhatóan indul az EGIS színeiben a Szabó Roni Oszkár – Petrányi Botond kettős, a tavalyi OB 2. helyezettjei. A legjobb női egység, Kis-Szölgyémi Luca Ugron Hangával próbál minél több borsot törni a fiúk orra alá!

Pallay Tibor

Szélhiány és Bajnokavatás az MVM Flottabajnokság zárónapján! Előző

Szélhiány és Bajnokavatás az MVM Flottabajnokság zárónapján!

Négy hét múlva Kékszalag, sajtótájékoztatót tartott az MVSZ a vitorlázás ünnepe előtt Következő

Négy hét múlva Kékszalag, sajtótájékoztatót tartott az MVSZ a vitorlázás ünnepe előtt