Siófok  12.2  •  2.7 kn       

Keszthely  12.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  12  •  3.7 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  11.8  •  7.3 kn       

Tiszafüred  11.7  •  4.3 kn       

Mályi-tó  10.1  •  5.2 kn       

2024. április 19., péntek

Lázár deák Emlékversennyel indult a pécsi-tavi vitorlás szezon!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Lázár deák Emlékversennyel indult a pécsi-tavi vitorlás szezon!

Lázár deák Emlékversennyel indult a pécsi-tavi vitorlás szezon!

A koronavírus járvány miatt jelentős csúszással június közepén indulhatott el a hazai vitorlás szezon. Az Orfűi Vitorlás Egyesület Évadnyitóját és Lázár deák Emlékversenyét összevonva június 13-14-én rendezte a 2020-as szezon első versenyét.

A kétnapos pályaversenyre 21 hajó és 24 vitorlázó nevezett négy hajóosztályban. Szombaton mostoha szélviszonyok között mindössze egy futamot sikerült megrendezni. Vasárnap élénkebb szélben további négy futamra került sor a Finn hajóosztályban, a többiek további két futamot teljesítettek. A döcögősen induló szezon végre elkezdődött és ez a tény felülírta a sokszor rossz irányból, hektikusan fújó szél okozta borzalmakat. A Pécsi-tó hozta a nyugati szélben megszokott szeszélyes formáját és futamonként többször újraosztotta a mezőnyt. Talán csak Székely Antal és Csonka András lett úrrá a helyi szél-matematikán, Székely öt győzelmével, Csonka öt második helyével stabil vitorlázással utasította maga mögé a teljes mezőnyt.

Optimist osztályban pontazonossággal végeztek a Huba ikrek, de most a több győzelem Zsombornak jelentett aranyérmet. A Laser Bahia mezőnyben a regnáló bajnokok, Olosz Iván és Varga József szoros versenyben nyertek a Rendeczki Roland, Sinka Zoltán páros előtt. Szörf osztályban Kálmándy Ferenc ezen a hétvégén is legyőzhetetlennek bizonyult.

Lázár deák Emlékverseny 2020 végeredmény

Optimist: 1. Huba Zsombor, 2. Huba Zétény, 3. Periskics László

Laser Bahia: 1. Olosz-Varga, 2. Rendeczki-Sinka, 3. Kaluczky-Kaluczky

Szörf: 1. Kálmándy Ferenc, 2. Periskics Miklós, 3. Lomb Áron

Finn: 1. Székely Antal, 2. Csonka András, 3. Farkas József, 4. Kellényi István, 5. Anka Attila, 6. Siptár Zoltán, 7. Forró Krisztián, 8. Rács Zoltán, 9. Kiss Hegedűs Zoltán, 10. Bachmann Bálint

Még figyelmesebben Tihanynál - Tartani kell a hajózási útvonalat Előző

Még figyelmesebben Tihanynál - Tartani kell a hajózási útvonalat

Az OD osztályok is megkezdték a szezont Következő

Az OD osztályok is megkezdték a szezont