Siófok  8.8  •  2.2 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  8.5  •  2.4 kn       

Balatonboglár  8.8  •  1.3 kn       

Orfű  •  23 kn       

Velencei-tó  7.5  •  11.2 kn       

Tiszafüred  7.9  •  19.1 kn       

Mályi-tó  8.3  •  13.5 kn       

2024. március 29., péntek

Az MVSZ intézkedései a koronavírus - járvány miatt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVSZ intézkedései a koronavírus - járvány miatt

Az MVSZ intézkedései a koronavírus - járvány miatt

A Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az EMMI Sportállamtitkárságon egyeztetett csütörtökön, a koronavírus járvány miatt elrendelt egészségügyi vészhelyzet vitorlássportot érintő vonatkozásairól. A minisztériumban arról tájékoztatták Holczhauser Andrást, hogy egyelőre a 40 és 41/2020 (03.11) kormányhatározatokban megfogalmazottakon felül más intézkedést nem vezetnek be.

A főtitkár beszámolt a versenynaptárban található szövetségi versenyekről, majd biztosítania kellett a Sportállamtitkárságot, hogy az MVSZ versenyrendszerében magyar bajnokságot 2020. április 30-ig nem rendez.  

„Felvettük a kapcsolatot minden 2020. május 30-ig várhatóan 500 fő feletti verseny-, illetve a kiemelt jelentőségű nemzetközi verseny szervezőivel és megkezdtük az egyeztetéseket a versenyek megrendezésével, esetleges elhalasztásával kapcsolatosan”- mondta Holczhauser András, aki levélben kérte fel a tagszervezetek képviselőit, hogy vizsgálják meg a következő két hónapban rendezendő versenyeik törlését vagy esetleges elhalasztását!

„Az olimpia csapat konténereit a mai napon indítottuk el Tokióba és folyamatos kapcsolatban állunk a Magyar Olimpiai Bizottsággal, valamint a külföldön tartózkodó olimpiára készülő versenyzőinkkel. A Gyapjas testvérek utolsó kvalifikációs versenyét a World Sailing törölte és június végéig új versenyt ír ki. Az újabb kvóta szerzés reményében az MVSZ minden támogatást megad sportolóinak.

Előreláthatólag olyan korlátozásra nem kerül sor, amely akadályozná az edzéseken történő részvételt, de nyomatékosan kérjük az adott tagszervezeti előírások maximális betartását”- nyomatékosította a tagszervezeteknek írt levelében Holczhauser András.   

Az MVSZ által meghozott intézkedések közé tartozik, hogy 2020. március 13-tól a Magyar Vitorlás Szövetség titkárságán az ügyfélfogadás és versenyengedélykártyák kiadása bizonytalan ideig szünetel, a titkárság munkatársai az ismert mobilszámokon, illetve hunsail@hunsail.hu e-mail címen érhetők el.

„Az MVSZ elnöksége tovább tájékozódik a kialakult helyzetről és 2020. március 19-i ülésén határoz a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos esetleges további intézkedésekről, amelyről azonnali tájékoztatást küldünk.

Addig is kérjük, hogy Ti is a megelőzésre helyezzétek a hangsúlyt: gyakran mossunk kezet, hagyjunk fel a kézfogással és egyéb üdvözlő érintkezésekkel, kerüljük a személyes környezetünkön kívüli kapcsolatfelvételeket és ne vegyünk részt közösségi programokon”- fejezte be a levelét Holczhauser András főtitkár.

 A további megelőző intézkedésekről az alábbi honlapon lehet tájékozódni: https://koronavirus.gov.hu/

Új - régi elnökség a Dragon Szövetségben Előző

Új - régi elnökség a Dragon Szövetségben

Versenybírói továbbképzés a naprakész tudásért Következő

Versenybírói továbbképzés a naprakész tudásért