Siófok  16.1  •  4.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  3.5 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.1  •  4.8 kn       

Tiszafüred  13.2  •  2.5 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.4 kn       

2024. május 23., csütörtök

Új - régi elnökség a Dragon Szövetségben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Új - régi elnökség a Dragon Szövetségben

Új - régi elnökség a Dragon Szövetségben

A Magyar Dragon Szövetség éves közgyűlésén a tagság újjáválasztotta a korábbi elnökséget. Az egyik legaktívabb nagyhajós osztályszövetséget továbbra is Náray Vilmos elnök és ifj. Kozma László titkár vezeti, munkájukat Homola László támogatja küldöttként.

„A sikeres 2018-as Európa-bajnoki rendezés és a Dragon osztály 90. születésnapjának méltó megünneplése bizonyította, hogy ez a hajóosztály továbbra is rendkívül népszerű. Flottánk két újabb hajóval gyarapodott, és idén kiváló versenyeken várjuk a Dragonosokat” – mondta Náray Vilmos, akit három éves időtartamra választottak meg.

A magyar Dragon flotta aktív hajóinak száma jelenleg húsz. Négy-öt hajó rendszeresen vesz részt nemzetközi megmérettetéseken, és a magyar bajnokságon – amelyet idén a Folkboat osztállyal közösen a Hungária Yacht Club rendezésében tartanak – általában 16-17 hajó indul. Az évad kiemelkedő eseménye ezen kívül a Johan Anker Kupa (a hajóosztály flottabajnoksága), amelynek rendezője júliusban a Kereked VSE lesz.

„Hajóosztályunk népszerűségét a Dragon elegáns, időtálló vonalai és kiváló vitorlázótulajdonságai mellett az adja, hogy a tulajdonosoknak csak két főt kell összeszedniük a versenyekre, és a hajó a versenyzésen kívül kiválóan alkalmas túravitorlázásra is” – foglalja össze a Dragon előnyeit az osztályszövetség elnöke

Hamarabb tartják a Balaton ünnepét – jön az 52. Kékszalag Előző

Hamarabb tartják a Balaton ünnepét – jön az 52. Kékszalag

Az MVSZ intézkedései a koronavírus - járvány miatt Következő

Az MVSZ intézkedései a koronavírus - járvány miatt