Siófok  8.8  •  6.1 kn       

Keszthely  5.9  •  3 kn       

Balatonfüred  8.5  •  5.9 kn       

Balatonboglár  8.8  •  5.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6 kn       

Tiszafüred  10.5  •  5.8 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

A versenyre összesen három osztályban (29er, Laser 4.7 és Laser Radial) 32 egység nevezett. Az első napon három futamot sikerült rendezni a mezőnynek.

A második nap:

Hogy örültek volna a Kékszalagosok egy ilyen napnak csütörtökön! De pályaversenyt rendezni 29 és Laser osztálynak lehetetlen. Reggel parti halasztás, folyamatosan figyeljük a meteorológiát, délutánra D - i szelet jósol. 11 tájban megjön a déli bríz, vízre. Kitűzzük a pályát, sikeres rajt, az első szakasz közben ismét felszívódik a szél. Irány a part. 2 óra körül ismét dél felöl kezd zöldülni a víz, Vízre, ki sem várjuk az egy órát, mindenki a rajtvonal közelében. A 29er mezőny még elmegy egy fél szakaszt, de már jön a nyugati. Vissza a mezőnyt. Módosítjuk a pályát, irány 270 fok. Mire kitűzzük az újat, már 300 fok a szél iránya, Módosítunk. Már 20 - 30 fok, Módosítunk, de már negyed hat. Befejezzük a napot N alatt A a jelzés. Irány ismét a part, Szedjük a bójákat fel, Az északi parton már harsog az északnyugati. Na nem baj, majd holnap, hétfőn, 10 órakor.

Harmadik nap:

A harmadik versenynap, a hétfő is halasztással indult, igaz a rajthajó a vízről adta a jelzést, hogy szél esetén hamarébb mozdulhasson a parton várakozó mezőny. Dél tájban enyhe keleti fújdogált, behúzódtunk a pályával a Szántód - i öbölbe. a “Csőből” kifújó keleti szél itt a legerősebb és itt szívódik fel legkésőbb. Nem szakadtak a vitorlák és borulások sem voltak, a leálló szélben 2 kis futamot sikerült rendezni.  Így már kiesővel számolhattuk a végeredményt.

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/ny4GEhIhVBVINjmm/a-spartacus-ifjusagi-kupa-beszamoloja-es-eredmenyei-xErSlu.pdf

Elindult az Összevont Cirkáló hajóosztály új honlapja Előző

Elindult az Összevont Cirkáló hajóosztály új honlapja

A Principessa Kékszalagja! Következő

A Principessa Kékszalagja!