Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Hétvégén Johan Anker Kupa és a Folkboat OB Balatonfenyvesen

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén Johan Anker Kupa és a Folkboat OB Balatonfenyvesen

Hétvégén Johan Anker Kupa és a Folkboat OB Balatonfenyvesen

Idén egészen különleges körülmények között kerül sor a Dragon versenyzők hagyományosan második legfontosabb megmérettetésére, a Johan Anker Kupára.  Egyrészt az osztályhoz csatlakozik egy másik „északi” hajó, a Folkboat, másrészt a helyszín is különleges: a Fenyves Yacht Club támogatásával a versenyre szeptember 28-30. között Balatonfenyvesen kerül sor.

„Szinte mindig a keleti medencében versenyzünk, ezért is örültünk nagyon a Fenyves Yacht Club és kikötő meghívásának, hogy idén ősszel a Balatonfenyves előtti vizeken mérjük össze tudásunkat” – mondja Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

Tekintettel arra, hogy a hajók nagy része Balatonfüredről és környékéről érkezik, a Johan Anker Kupát idén kiegészítették egy felvezető regattával: egy olyan túraversennyel, amely Balatonfüredről indul és befutója a balatonfenyvesi kikötő lesz. A Fenyves Kupa második futama pedig a pályaversenyek után, szeptember 30-án Balatonfenyves-Balatonföldvár útvonalon vezeti vissza a hajókat anyakikötőikbe.

A Folkboat osztály számára a Johan Anker Kupa pályafutamai és a Fenyves Kupa első (távolsági) futama az idei Országos Bajnokság. „A Dragonokkal együtt több mint húsz hajóra számítunk a versenyen, és esténként közös társaság programokkal készülünk, amelyek mindkét osztály vitorlázóinak szólnak” – mondja Náray Vilmos.

A verseny rendezését az osztályszövetségek a Tramontana Yacht Klub Egyesületre bízták, felelős rendező Farkas Péter lesz. A Fenyves Kupa és a Folkboat OB első futamának rajtja szeptember 27-én, csütörtökön 09.00 órakor, Balatonfüred előtt lesz. A pályafutamokat péntektől vasárnapig, a Balatonfenyves előtti vizeken tartják.

St. Esther megvédte bajnoki címét Előző

St. Esther megvédte bajnoki címét

Szüreti Regatta: mosoly az arcokon Következő

Szüreti Regatta: mosoly az arcokon