Siófok  20  •  4.6 kn       

Keszthely  19  •  3 kn       

Balatonfüred  19.6  •  2.6 kn       

Balatonboglár  19.7  •  5 kn       

Orfű  20  •  0 kn       

Velencei-tó  19.3  •  3.3 kn       

Tiszafüred  18.1  •  1.1 kn       

Mályi-tó  15.1  •  2 kn       

2021. szeptember 25., szombat

Elrajtolt a 2017. évi BAHART Regatta Vitorlásverseny és YS Trophy Flottabajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei évad 1-2. futamára Badacsonyban került sor 2017. május 27-28-án. A BAHART Regatta vitorlásverseny elődje „Aranysekli” néven 2004-ben indult útjára mindössze 4 vitorláshajó részvételével.

A verseny azóta annyira sikeres és kedvelt lett a vitorlázók körében, hogy már 60 -80 vitorlás részvételével zajlik a verseny.

A versenyt kifejezetten amatőr vitorlázóknak szervezzük, elsősorban a Balatoni Hajózási Zrt. 11 vitorláskikötőjében kikötőhelyet bérlő ügyfeleinknek, de a verseny népszerűsége miatt az elmúlt években más kikötőkből is szép számmal indulnak el vitorlázók.

A verseny bekapcsolódott a Magyar Vitorlás Szövetség YS flottabajnokságba is, így a versenyeinken elindult versenyzők a YS rendszerben is értékelve vannak.

A verseny megszervezésével az volt a Társaság alapvető célja, hogy díjazza a vitorlásbérlőink hűségét, és egy jó hangulatú, de sportértékben magas színvonalú rendezvényt kapjanak a vitorlázók.

A szombati napon megrendezésre kerülő túraversenyen 63 hajó állt rajthoz és próbálta ki az idei szezon első Regatta vitorlásversenyén a hajó felkészültségét  és a kormányosi tudását, ideális vitorlázóidőben (4-6 csomós szélben) , kellemes napsütésben.

A jó szélben egy hosszabb pályát mentek  a versenyzők: Badacsony-Szigliget-Fonyód-Ábrahámhegy-Badacsony útvonalon

A BAHART Regatta badacsonyi túrafutamának végeredményei az alábbiak:
YS I. osztály: 1. helyezett: Lábad X (Lábady Zsolt), 2. helyezett: Fortély (Mucsi László), 3. helyezett: Márta Mária (Matlaszkovszki Miklós)
YS II. osztály: 1. helyezett: Parázs (Szombati Péter), 2. helyezett: Avanti (Koltai Zalán), 3. helyezett: Vangelis (Harmath Gábor)
YS III. osztály: 1. helyezett: Helios (Gergely Csaba), 2. helyezett: Penny (Fazekas Ákos), 3. helyezett: Catullus Maximus (Balázs Gábor)

Az időjárás kegyes volt hozzánk vasárnap is, mely napon olimpiai rendszerű pályaverseny került megrendezésre 37 hajó részvételével. 6-9 csomós szélben teljesítették a vitorlázók az 1. futam versenypályáját. Az 1. futam után került sor az ideális szélviszonyok miatt a 2. futam megrendezésére is.

2017-ben a vitorlásverseny sorozat továbbra is 5 állomással, 10 futammal – túra és pályafutamokkal várja a Versenyzőket. Idén Badacsony, Balatonlelle, Balatonföldvár – Alsóörssel karöltve, Szigliget és Balatonboglár vitorláskikötői adnak otthont az év során megrendezett hétvégi futamoknak.

Mindenekelőtt egy jó hangulatú, vitorlázást, mint tömegsportot népszerűsítő vízi rendezvényről van szó, mely a versenyhangulaton túl, bepillantást ad a versenynek otthont adó kikötő napi életébe és az adott település látnivalóiba, sajátosságaiba is.

Nemcsak a versenyzőknek ajánljuk, hanem egy hétvégi  családi programnak is kiváló, hiszen a parton is kínálunk szórakozási lehetőséget a hozzánk érkezőknek.

NÁDAS CUP  – Beszámoló a hétvégi OP/420 versenyről Előző

NÁDAS CUP – Beszámoló a hétvégi OP/420 versenyről

Már csak néhány nap és indul a Nemzeti Regatta Következő

Már csak néhány nap és indul a Nemzeti Regatta