Siófok  11.1  •  12.3 kn       

Keszthely  9.9  •  8 kn       

Balatonfüred  10.8  •  13 kn       

Balatonboglár  10.6  •  14.3 kn       

Orfű  12  •  13 kn       

Velencei-tó  12.6  •  11 kn       

Tiszafüred  13.7  •  10.1 kn       

Mályi-tó  12.4  •  9.2 kn       

2024. április 23., kedd

Már elindult a vitorlás szezon Budapesten is

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Már elindult a vitorlás szezon Budapesten is

Már elindult a vitorlás szezon Budapesten is

Miközben élversenyzőink a meleg mediterrán vizeken készülődnek, elindult a szezon az utánpótlás minden szintjén idehaza is. A böjti szelek – bár kissé még hideg vízzel párosulva – nagyon kedveztek azoknak a vitorlázópalántáknak, akik iskola után a budai Lágymányosi-öböl vizén kezdték meg idei edzéseket.

„A vitorlázás egyre erősödő kommunikációjának és az időjárásnak köszönhetően egyre többen akarják folytatni a sportot az első néhány edzőtábor után. Április első napjai óta folyamatosan vízen vagyunk, és nem győzzük beosztani a hajóinkat, hogy a tavalyi táboraink növendékei közül mindenki minél előbb újra vitorlázhasson” – mondta Náray Richárd, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület vezetője.

Az egyesület hajói  – Laser Picók és RS Fevák – elsősorban a kezdő és középhaladó igényeket szolgálják ki. Tavasszal és ősszel hétköznap is folyamatosan tartanak edzéseket a főváros szívében, a rendkívül könnyen megközelíthető Kopaszi-gáton. Ide iskola után – különösebb anyagi megterhelés nélkül – minden gyerek könnyen lejöhet, s a hosszú nappalok lehetőséget adnak arra, hogy egész sokáig vízen maradjanak. A szél eddig nagyon kedvező volt, ami remélhetőleg fenntartja a kezdeti lendületet az iskolaév végéig.

„Jelenleg 26 gyerekkel dolgozunk, és nyári, balatoni táboraink is folyamatosan telnek meg” – mondja Náray Richárd. A VGYE táborairól és edzéseiről honlapjukon és Facebook-oldalukon lehet folyamatosan tájékozódni.

Telefonon elérhetők itt: +36 20 973 1633

2,5 milliárd forint összértékű beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére Előző

2,5 milliárd forint összértékű beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére

Magyar arany is születhet az orfűi vb-n Következő

Magyar arany is születhet az orfűi vb-n