Siófok  12.2  •  3.8 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  5.4 kn       

Orfű  12  •  4 kn       

Velencei-tó  10.8  •  4.8 kn       

Tiszafüred  8.2  •  5.5 kn       

Mályi-tó  7.8  •  1.6 kn       

2024. április 26., péntek

Évvégi személyes visszatekintő - Dr. Kollár Lajos interjúja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Évvégi személyes visszatekintő - Dr. Kollár Lajos interjúja

Évvégi személyes visszatekintő - Dr. Kollár Lajos interjúja

Karácsony óhatatlanul azt is jelzi, hogy eltelt egy újabb esztendő. Ilyenkor mindenki visszatekint, számvetést készít. A Magyar Vitorlás Szövetségnek idén többszörösen is van erre oka: nemcsak a 2016. év közeleg a végéhez, hanem lezárult egy olimpiai ciklus, és egy olyan időszak, amelyet a jelenlegi elnökség tevékenysége fémjelzett. Dr. Kollár Lajos, az MVSz elnöke ebből az alkalomból Ladányi Jánosnak adott személyes hangvételű interjút, amelyben összefoglalta az elmúlt évek fejlődési irányát, és előre is tekintett.

Az MVSz elnöke az interjúban kiemelte az elmúlt év élsportolói sikereit, köszönetet mondott három olimpikonunk, Berecz Zsombi, Érdi Mári és Vadnai Benji fantasztikus teljesítményéért. De nemcsak ők szerepeltek kiválóan a versenyeken, hanem egyre több nagyszerű ifjúsági eredmény is született. Kollár Lajos aláhúzta, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően harminc százalékkal több gyerek vitorlázik már, amiben nagy szerepet játszanak az élsportolói példaképek és az MVSz programja is, amely kiemelten kezelte az utánpótlás fejlesztését.

Mindehhez az MVSz-nek az elmúlt négy év során sikerült a biztos anyagi bázist és a szilárd struktúrákat is megteremteni. A szakmai műhelymunka is a helyére került: azt kiválóan látják el az egyesületek. Őket a szövetség elsősorban azzal tudja támogatni, hogy anyagi és szervezési segítséget nyújt az immár nemzetközi színvonalúvá emelt képzéshez, amely ma már a World Sailinggel egyeztetve zajlik.

Dr. Kollár Lajos a beszélgetés során köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették ezeket a sikereket: a szponzoroknak és a szövetség dolgozóinak is. Az előretekintés jegyében az MVSz elnöke az interjúban kijelentette, hogy amennyiben továbbra is bírja a vitorlás társadalom bizalmát, akkor még egy periódusra vállalja ezt a feladatot, és jövőre újra indul az elnöki címért.

Végezetül Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség és a maga nevében is Boldog, Békés, Áldott Karácsonyt kívánt minden vitorlázónak és nem-vitorlázónak.

Az interjú:

https://www.youtube.com/watch?v=wzmhZwURI-U&feature=youtu.be

Érdi és Berecz a legjobb! Előző

Érdi és Berecz a legjobb!

Könyv beharangozó Következő

Könyv beharangozó