Siófok  19.4  •  16.6 kn       

Keszthely  19.9  •  16 kn       

Balatonfüred  19.1  •  10.4 kn       

Balatonboglár  19.3  •  17.7 kn       

Orfű  19  •  11 kn       

Velencei-tó  20.6  •  11.8 kn       

Tiszafüred  18.9  •  6.7 kn       

Mályi-tó  16.4  •  5.6 kn       

2024. május 06., hétfő

29er edzőtábor második beszámoló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

29er edzőtábor második beszámoló

29er edzőtábor második beszámoló

A remekül sikerült földvári edzésünk után az Adria felé vettük az irányt, hogy folytassuk izgalmas utazásunkat a szkiffes vitorlázás világában.
Úticélunk Izola volt, ahol két edzést terveztünk még ebben az évben.

Egy új hajóval való ismerkedés nemcsak a vízen, de a parton is rengeteg tanulni valót kíván. Ez a pakolásra is igaz: az átalakított utánfutónkra felhelyezni a hajókat már önmagában is egy közepes nehézságű tetrisz játszmának bizonyult. Mindezt fűszerezte, hogy az Optimisten összesen nem volt annyi csavar, kötél és egyéb apró veret, ami ennek a hajónak csak az árbocán fellelhető. Így a csapatnak jelentős időbe került, mire minden darab helyet talált magának az utazáshoz.

Izola most a ködös Albionra emlékeztető álarcában fogadott minket. Néha szórványos eső tette még zordabbá az időt, amelyben az egyszerű halandó leginkább fordul egyet az ágyában és próbál aludni tovább a zenélő esőcseppek monoton ritmusára.
Mi azonban más célokkal érkeztünk, így péntek reggel igyekeztünk gyorsan vitorlázóképes állapotba hozni magunkat és a kecses paripákat egyaránt.
A fent jellemzett idő ritkán kedvez a szélnek, s bár mi mindhárom nap szinte kivasalt tengeren vágtunk neki aznapi körünknek, ahogy a parttól távolodtunk egyre jobb szél kerekedett, amiben tökéleteset vitorláztunk.

A srácok nagy lelkesedéssel állnak az új feladathoz és nagy ereje a csapatnak az a küzdőszellem ami mindenkit jellemez. Ebben a légkörben a gyors fejlődés garantált.

Folytatás két hét múlva ugyanitt, majd januártól áttesszük székhelyünket Barcelonába, reményeink szerint melegebb vizekre.

Goszleth Marcell

Sós víz - az első magyar tengeri 29er edzőtábor Előző

Sós víz - az első magyar tengeri 29er edzőtábor

2017 -es év hajója közönségverseny Következő

2017 -es év hajója közönségverseny