Siófok  5.5  •  11.5 kn       

Keszthely  6.9  •  21 kn       

Balatonfüred  5.2  •  9 kn       

Balatonboglár  5.5  •  11.1 kn       

Orfű  15  •  9 kn       

Velencei-tó  7.7  •  14.8 kn       

Tiszafüred  13.8  •  20.8 kn       

Mályi-tó  8.9  •  13 kn       

2024. március 29., péntek

Sikert aratott a kishajók tesztje a Kopaszi-gáton

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hatalmas sikert aratott az RS Sailing kishajóinak tesztje az elmúlt hétvégén a Kopasz-gáton. A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület stégjénél folyamatosan álltak sorba az érdeklődők ...

Sikert aratott a kishajók tesztje a Kopaszi-gáton

... akik az RS Sailing által forgalmazott tanuló-, csaádi vagy éppen sportos vitorlásokat szerették volna kipróbálni. „Jól látszik, hogy nyitott kapukat döngettünk, mert sokaknak éppen ez az utolsó lökés, a személyes élmény hiányzik ahhoz, hogy elkötelezzék magukat egy jolle megvásárlása mellett" – mondta Náray Richárd szerzvező.

A kikötőben Európa-bajnoki érmes, többszörös magyar bajnok, és sok-sok éves tapasztalattal rendelkező edző segítette a hajók kipróbálását. A résztvevő gyerekekkel hozzájuk korban hasonló versenyvitorlázó palánták foglalkoztak… A rendezvényen, több mint nyolcvan vitorlást kereső potenciális vásárló vett részt, ami jelentősen túlszárnyalta a szervezők minden várakozását. Ráadásul sokan a családjukat is magukkal hozták, így megelőzhető, hogy utólag konfliktus törjön ki a megfelelő hajó kiválasztása miatt.  A szél is kedvező volt, eleinte pöffös 4-5 erővel fújt, azután estig kellemes 2-essé szelídült. Jutott idő mindkire, apukákra, fiatal párokra, és gyerekekre egyaránt.

A tesztet szervező RS Sailing Hungary azért szervezte a nyílt napot, hogy a vitorlázni vágyók maguk dönthessék el, hogy az utóbbi évek egyik legnépszerűbb kishajógyártó cége, a brit RS választékából melyik típus „fekszik” nekik a legjobban. A kétszemélyes, aszimetrikus spinnakerrel szerelt RS Feva, a karbonból készült rohanógép RA Aero, a túrázásokhoz tervezett Venture, a trapézolható RS 500-vagy a kiváló tanulóhajó RS Quba. Akik megtették az első próbaköröket, biztosan jól döntenek majd. A legnagyobb slágernek a családi „túrahajók”, a Venture és az 500-as bizonyultak.

A mellékelt képek bizonysága szerint a döntést megalapozó néhány óra sok újabb hívet szerzett a vitorlázásnak.

Az RS hajókról további információ itt érhető el:

www.rssailing.com/hu

Kiváló vitorlázási körülmények a siófoki futamokon Előző

Kiváló vitorlázási körülmények a siófoki futamokon

Rozsda félreáll Következő

Rozsda félreáll