Siófok  22.2  •  8 kn       

Keszthely  19.9  •  5 kn       

Balatonfüred  21.9  •  5.2 kn       

Balatonboglár  22.2  •  9.2 kn       

Orfű  24  •  7 kn       

Velencei-tó  23.4  •  7.6 kn       

Tiszafüred  24  •  2.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.2 kn       

2024. május 26., vasárnap

Elkezdődött a 49. orfűi vitorlás és vízi-sport évad!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május 7-én szombaton, ünnepélyes keretek között kezdetét vette a Pécsi-tó 49. vitorlás és vízi-sport szezonja.

Elkezdődött a 49. orfűi vitorlás és vízi-sport évad!

Vitorlázók, szörfösök, modellvitorlázók, kajakosok és kenusok valamint a sárkányhajósok felvonulásával és seregszemléjével indult az évadnyitó ünnepség.

A Pécsi-tó sportolóit Orfű község polgármestere Füziné Kajdy Zita és az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője Rács Zoltán köszöntötték szombaton délelőtt az Orfűi Vitorlás Egyesület vitorlástelepén. A vitorlásklub képviseletében Rendeczki Lajos és dr. Bodnár Imre tájékoztatta a megjelenteket az idei év vitorlás sporteseményeiről, a klub rendezvényprogramjáról. A polgármester ünnepélyes keretek között megnyitotta a 49. orfűi vitorlás és vízi-sport évadot, majd megkoszorúzták a Pécsi-tavat.

Az évadnyitó résztvevői a napokban megnyílt Medvehagyma Házban ismerhették meg Gyöngyösi Cecilia télen készült legújabb vitorlázó-portréit és nem mellesleg látogatást tettek Orfű egyik büszkeségében, a település legújabb turisztikai látványosságát nyújtó létesítményben.

Regatta nélkül nem lenne teljes a szezonnyitás, ahogy ez évek óta megszokott, délben rajtolt a Pécsi-tó Kékszalagja, a Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny, Magyarország unikális rc vitorlás versenye.

Képek: Kálmándy Ferenc

Vitorlát bontottak a Balatonon! Előző

Vitorlát bontottak a Balatonon!

Évadnyitó eredmények Következő

Évadnyitó eredmények