Siófok  17.2  •  6.9 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  17  •  9.3 kn       

Orfű  16  •  5 kn       

Velencei-tó  18.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  15.7  •  3.4 kn       

Mályi-tó  17.9  •  1.6 kn       

2024. június 16., vasárnap

J24 és Melges 24 flottabajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A tavalyi évet követően idén is egy jó hangulatú verseny, a J/24 és Melges24 hajóosztályok Flottabajnoksága nyitotta a szezont a Balatonfüredi Yacht Clubban április utolsó hétvégéjén.

J24 és Melges 24 flottabajnokság

Az MVM SE - BYC közös rendezésű versenyén 11 egység J/24 és 8 egység Melges24 állt rajthoz a 3 napos megmérettetésen április 29 – május 01. között.
Az első napon a hűvös, kissé borongós, szélcsendes reggel parti halasztásra késztette a rendezőséget, így a hajók 1 órával a tervezett vízre szállást követően hagyták el a kikötőt gyenge, délies szélben. A nap folyamán két futam került lebonyolításra, az 1. futam 6 csomós-, míg a második futam már csak 4,5-5 csomós szélben.
A második napon szél hiányában nem sikerült futamot rendezni.
A szélmentes szombati nap után vasárnapra mindkét osztálynak a 9:30-as figyelmeztető jelzést követően 3 futamot tervezett a Fluck Bence vezette rendezőség, amelyet remek szélviszonyok között sikerült is lebonyolítani. Az első futamban 8-10 csomós, 60 fokról-, majd a később 10-12 csomósra erősödő, 50 majd 45 fokról fújó szél kiváló alkalmat adott a két hajóosztály 19 egységének, hogy eldöntsék, ki legyen a J/24 és Melges24 2016-os év Flottabajnoka. A szoros végeredmény 5 futam alapján, 1 kiesővel született.
A Böröcz Bence vezette versenybíróság végigkövette a futamokat a vízen, ahol a verseny kiemelkedő sportszerűséggel zajlott, így a bírói csapatnak kevés dolga akadt.
A vasárnap kora délutáni díjkiosztón díjazásra kerültek a hajóosztályok I-III. helyezettjei, a Flottabajnokok, valamint az első futam győztesei is.
J/24 hajóosztály abszolút első helyezettje a THE-YKA színeiben induló Team EUline (ex NordTelekom) egység lett, Makai Gábor kormányossal, Serke Áron, Szalay Tamás, Krauth Balázs, Nagy Edina Eszterrel a fedélzeten. Ők nyerték el a 2016-os J/24 hajóosztály Flottabajnokának járó címet is, melyet a rendezőség külön kupával és éremmel díjazott.
Második helyezett a Win-D SE hajója, a J’Korszak-Laurel lett, Farkas Tamás kormányzásával, csapattagok: Farkasné Nagy Gabriella, Farkas Viktória, Lajos László Gábor, és Szõllõsy Balázs.
A dobogó harmadik fokára, 1 pont különbséggel a rendező klub, BYC színeiben induló DJANGO csapata állhatott fel, Hercsel Erik kormányos, Horváth Márton Ferenc, Dávid Júlia, Litkey Balmaz, Csollány Csaba legénységgel.
A Melges24 hajóosztály aranyérmes csapata és egyben a 2016-os év Flottabajnoka a Csoltó Ákos kormányozta SEVEN-FIVE-NINE hajó lett, fedélzetén Büki Gábor, Büki Zsolt, és Szabolcs Bence, akik a D-One VSE színeiben indultak.
Második helyezett a TVSK színeit képviselő HÓD nevű egység lett, kormányos Bujáky Attila, legénység: Rácz Levente Csaba, Polgár Lukács, és Bagyó Áron.
Harmadik a Pomucz Tamás vezette Nondiremai hajó lett, Kaszó Márk, Illésy Pál, Pomucz Máté Tamás legénységgel.
A SLAM hosszú távú stratégiai együttműködést kötött a J/24 és Melges24 hajóosztályokkal. Az idei Flottabajnokság első futamát megnyerő egységek részére a SLAM – mint a J/24 – Melges 24 Flottabajnokság támogató partnere – egy kupát és különdíjat ajánlott fel, amelyet a pénteki eredmények alapján a J.Bond 037 (kormányos Sarina Róbert, legénység: Kiss Viktor, Péter Tamás, Nagy Gábor) és a HÓD (kormányos Bujáky Attila, legénység: Rácz Levente Csaba, Polgár Lukács, és Bagyó Áron ) egységek vehettek át.
Mindenkinek gratulálunk az elért eredményekhez!
A J/24 – Melges24 hajóosztályok, valamit az MVM SE és a BYC közös munkája folytatódik: a két egyesület közös szervezésében következik a szeptemberi Országos Bajnokság.
Részletes eredménylista és fényképek a www.byc.hu oldalon találhatóak.

Bahart Regatta végeredmény Előző

Bahart Regatta végeredmény

Boat Show és Regatta mix! Következő

Boat Show és Regatta mix!