Siófok  7.2  •  4.7 kn       

Keszthely  7.9  •  5 kn       

Balatonfüred  6.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  •  4.9 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  6.8  •  8.9 kn       

Tiszafüred  7.9  •  8.6 kn       

Mályi-tó  8.4  •  3.5 kn       

2024. április 24., szerda

Kevés sallang, sok élmény a'la Sipi!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A már jól megszokott módon az új vitorlás szezon első versenye a Velencei-tavon tavon volt, mint mindig az Alba Regia SC rendezésében. Idemásolom a Sipos Pétertől kapott "sajtóanyagot".

Kevés sallang, sok élmény a'la Sipi!

Aki nem ismeri őt, megmosolyoghatja. Aki a kiadós, bő lére eresztett közleményeket szereti, elégedetlen lehet. Csak éppen a bőséges marketing mögött olykor hibádzik a teljesítmény. Ezzel szemben a hagyományos tavaszi ARSC Kupa rendre nagyszerű hangulatú, példamutatóan rendezett kőkemény verseny, ahol kevés a sallang és sok a lényeg, a vitorlázás. Ahol minden versenyzésre megfelelő szelet azonnal kihasználnak, és ha nem fúj rendesen, akkor viszont nem kínozzák a versenyzőket kierőltetett menetekkel. 

Nem véletlen hát, hogy a verseny nemzetközi, és az izmos finnes mezőnyt külföldi résztvevők is színesítik. Nem kell világbajnokokra gondolni, de jó kis csapat jár ide évek óta például a Palicsi-tóról.

A verseny eredménye (Finn, Laser osztályok, Kalóz és OP) letölthető innen: http://vihar.hunsail.hu/File/Download/ARSC_eredmenyek_VersenyEredmeny_2016040509367.docx

Íme hát a sajtóközlemény "á la Sipi":

Hétvégén az ARSC idénnyitó nemzetközi vitorlásversenyt rendezett Agárdon.
73 hajó, ebből Finn 33, 6 osztály, 6 futam.
Szerb, Osztrák indulók, változatos szélviszonyok, kellemes vitorlázó idő.
Sipi
Életének 96. évében elhunyt dr. Fináczy Ernőné Előző

Életének 96. évében elhunyt dr. Fináczy Ernőné

3. IOM Clinic eredmények Következő

3. IOM Clinic eredmények