Siófok  1.6  •  10.4 kn       

Keszthely  1.9  •  8 kn       

Balatonfüred  1.3  •  8.7 kn       

Balatonboglár  1.8  •  9.8 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  0.7  •  9.7 kn       

Tiszafüred  3.1  •  10.1 kn       

Mályi-tó   •  9.2 kn       

2021. december 07., kedd

10 milliárd forint az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

10 milliárd forint az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére

A Bejárható Magyarország program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése minden korosztállyal, aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleménye szerint Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros, a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki. A tematikus útvonal minden elemét egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson.

A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el útvonalak, megállópontok és állomáshelyek kialakítására, például lovas megállópontokra, vízi megállóhelyekre, kikötőkre, kerékpárforgalmi létesítményekre, turistaházakra.

A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a választható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása - jelezte az NGM.

Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyak kereskedelméhez szükséges infrastruktúra, vendéglátó egységek kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékkal elő emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.

A felhívásra a támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani.

A lobbin múlik a második komp? Előző

A lobbin múlik a második komp?

Bajba kerülhet a balatoni viharjelzés Következő

Bajba kerülhet a balatoni viharjelzés