Siófok  34.7  •  4.5 kn       

Keszthely  30.9  •  5 kn       

Balatonfüred  34.2  •  2.1 kn       

Balatonboglár  31.1  •  4.6 kn       

Orfű  32  •  6 kn       

Velencei-tó  34.7  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32.9  •  10.7 kn       

Mályi-tó  29.4  •  9.7 kn       

2024. július 19., péntek

Ahol a gyerekek megszerették a vitorlázást

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

„Nem szeretném sokáig nyújtani a mondandómat, menjetek minél előbb a vízre, amíg van szél” – mondta Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára a Laser Pico és RS Feva Flottabajnokság megnyitóján.

Ahol a gyerekek megszerették a vitorlázást

És ezzel a legfontosabbra utalt: a gyerekek azért voltak itt, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség „Vitorlás Suli” pogramjának keretében második alkalommal megrendezett versenyen minél többet vitorlázzanak, próbálgassák a hajó-hajó elleni küzdelmet, amivel még csak most ismerkedtek. De hogy tetszett nekik, az jól látszik a fotókon: a több mint hatvan „vitorlázó nebuló” arcáról két napig nem lehetett letörölni a mosolyt.

Pedig az időjárás nem volt igazán kegyes hozzájuk. Igali Csilla versenyrendező mindent megtett, hogy értékelhető futamokat hozzon össze, de az a fránya – amúgy is gyengécske – szél újra és újra leállt, vagy értékelhetetlenné téve a futamokat, elfordult. Végül öt rajtkísérlet után – maguk a rajtok is újdonságnak számítottak a legtöbb résztvevőnek – két futamot lehetett befuttatni. Náray Richárd, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, az egész esemény motorja, mindent megtett azért, hogy ennek ellenére hasznosan és jókedvűen teljen a két nap. Péntek este szabályismereti előadást hallgattak a gyerekek, szombat este közös gulyásleves és buli várta őket, s a futamokon kívül a TVSK kikötőjében fürdőzéssel, filmnézéssel és fontos szakmai eszmecserékkel telt a várakozás.

A vitorlázást kóstolgató gyerekek legnépszerűbb oktatóhajóival, a Laser Picóval és az RS Fevákkal rendezett flottabajnokságot idén a TVSK, az MVSz, az RS Sailing, a Café Ponyvaregény, a Piper’s és a Live PR támogatta. A versenynek ezúttal a TVSK alsóörsi telepe adott otthont. A résztvevők jelentős része idén vagy tavaly egy vitorlás táborban ismerkedett meg a sportág alapjaival, és lelkesen vettek részt egy igazi versenyen. A regattához a szervezők révén minden adott volt: rajthajó, terelőbójás-kapus up-and-down pálya, zsűrimotoros, amely a 42. szabály vagy az útjogszabályok ellen vétőket „szigorúan” figyelmeztette, és persze az egyforma hajók is, amelyekkel a versenyzők összemérhették tudásukat.

A szülők és az edzők is sokat segítettek, hogy végül a részt vevő 22 Laser Pico és 10 RS Feva vitorlázói jól érezzék magukat, és kezdjenek belekóstolni a vitorlásversenyek hangulatába. Az eredmények pontosan igazolták, hogy a többet és aktívabban vitorlázó csapatok a versenykörülmények között jobban tudnak teljesíteni. A Laser Pico flottabajnokságot idén Rendek Zsombor és Örs, a TVSK versenyzői nyerték, az RS Feva osztály bajnoka pedig a Sigmond Soma, Rákosfalvy Zoltán kettős lett. A csapatversenyt a TVSK nyerte (eredmények a mellékletben).

További információk:
www.vgye.hu

 
Equilor Private Banking Alkotmány és Tabu Old Timer Kupa Előző

Equilor Private Banking Alkotmány és Tabu Old Timer Kupa

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon Következő

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon