Siófok  34.7  •  4.5 kn       

Keszthely  30.9  •  5 kn       

Balatonfüred  34.2  •  2.1 kn       

Balatonboglár  31.1  •  4.6 kn       

Orfű  32  •  6 kn       

Velencei-tó  34.7  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32.9  •  10.7 kn       

Mályi-tó  29.4  •  9.7 kn       

2024. július 19., péntek

Vb-pontszerzők lettek a Gyapjas-fivérek!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Újabb vitorlás siker utánpótlásban! A közelmúltban Érdi Mária szerzett Európa-bajnoki címet a Laser Radial Ifjúsági (U19) kontinensbajnokságon, ezúttal pedig a 470-es osztály junior világbajnokságán született kimagasló magyar eredmény.

Vb-pontszerzők lettek a Gyapjas-fivérek!

A Tesszalonikiben megrendezett világversenyen ugyanis a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor kettős ötödik lett. A magyar duót a vb-n, Majthényi Szabolcs, a tizenegyszeres repülőhollandi-világbajnok segítette edzőként. A világbajnokságon 25 nemzet 60 hajója versenyzett.   

„A Gyapjas testvérek vb-n nyújtott teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Bíztunk ebben a párosban, így a szövetség kiemelten kezelte az ő támogatásukat. Tudtuk, hogy jó eredményre képesek, de a világbajnoki ötödik helyük minket is meglepett” – összegzett Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere.

A 470-es junior világbajnokságot a francia Guillaume Pirouelle, Valentin Sipa kettős nyerte meg, megelőzve a német Malte Winkel, Matti Cipra duót és az olasz Giacomo Ferrari, Giulio Calabro egységet.

A vb-n induló másik magyar hajó versenyzői, Bihary Dániel és Bihary Gergely, az 52. helyet szerezték meg.

A 470-es hajóosztály először az 1976-os montreali játékokon szerepelt az olimpia programján. Az egyik legkeményebb olimpiai osztálynak számít.

A Mi versenyünk jön a Balatonon Előző

A Mi versenyünk jön a Balatonon

Elmarad az Optimist bajnokság! Következő

Elmarad az Optimist bajnokság!