Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

MVM Laser Flottabajnokság - eredményes első versenynap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVM Sportegyesület már negyedik éve rendezője a Laser hajóosztály flottabajnokságának, amelyre az idei évben is a Balatonfüreden, a Koloska kikötőben kerül sor.

MVM Laser Flottabajnokság - eredményes első versenynap

A flottabajnokságra ezúttal 65 hajó nevezett, ezek közül 12 külföldi versenyző. A Laser Standard osztályban 9, a Laser Radialban 33, a Laser 4. 7 osztályban 33 versenyző állt rajthoz.

Az első versenynap enyhe esőzéssel, kevés széllel és parti halasztással indult, azonban késő délelőtt a szél megerősödött, az eső elállt, így Fluck Bence versenyrendező  kivitte a mezőnyt. A nap folyamán stabil irányú észak-nyugati szélben három izgalmas futamot sikerült megrendezni. A szél az első futam során folyamatosan erősödött, a kezdeti tíz csomós szél később 18-20 csomósra erősödött, így bár fárasztó, de annál inkább izgalmas és látványos futamoknak lehettünk szemtanúi.

A három futam eredményei alapján Laser 4.7. hajóosztályban az összetettben Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője vezeti az eredménylistát, aki egy első, egy második és egy harmadik futameredménnyel került a lista élére. Második helyen Tenke Áron, az SVE versenyzője, harmadik helyen Németh Domokos, a THE-YKA vitorázója zárta a napot.

A Radial osztályban a holland színekben induló, korábbi világbajnok Dewi Couvert vezeti az eredménylistát, második helyre Tóth Levente, MVM SE versenyzője vitorlázta fel magát, harmadik helyen jelenleg a SÉP színeiben induló Hirschler Rebeka áll.  

A Laser Standard kilencfős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE vitorlázója két futamgyőzelmével vezeti a mezőnyt, második helyen korábbi edzőtársa, a brunei Abdula Janahi áll, a harmadik helyről pedig Scharf Máté, a BYC vitorlázója  várja a holnapi napot. A második versenynapra szintén három futamot tervez a versenyrendezőség, amelyet közös vacsora zár majd a Koloska Kikötőben.

Eredmények

Hogyan készüljünk a Kékszalagra? Előző

Hogyan készüljünk a Kékszalagra?

Felborult a katamarán, egy vitorlás pedig marásra sodródott Következő

Felborult a katamarán, egy vitorlás pedig marásra sodródott