Siófok  17.7  •  3.2 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  17.4  •  6.1 kn       

Balatonboglár  17.8  •  3.2 kn       

Orfű  17  •  2 kn       

Velencei-tó  18.1  •  4.5 kn       

Tiszafüred  15  •  6.1 kn       

Mályi-tó  16.3  •  3.5 kn       

2024. április 13., szombat

Compass Regatta Hétvége Lellén

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kétnapos, négyfutamos pályaverseny a yardstick osztályoknak, orvos regatta, oldtimer hajók találkozója, Bavaria 32 ranglistaverseny és modellvitorlás regatta alkotják a Compass Regatta Hétvége programját június 6-án és 7-én.

Compass Regatta Hétvége Lellén

A rendezvény helyszíne a BL Bavaria Yachtclub, ahol két és fél napon keresztül gondoskodnak a versenyzők kényelméről és ellátásáról. A korábbi versenyek gyakorlatától eltérően idén nem lesz túrafutam, így szombaton és vasárnap is pályafutamokat rendeznek a Compass Regatta Hétvégén. A Fritz Segel támogatásával valósul meg a yardstick rendszerben versenyző hajók kétnapos, négyfutamos pályaversenye, amely nyílt jellegű, ebből adódóan bárki nevezhet, bármely yardstick listában szereplő hajóval.

Az oldtimer regatta a Mackó nevű 25-ös jolléról kapta a nevét így érthető, hogy a jollék körében népszerű a 7. alkalommal megrendezésre kerülő betétverseny. Feltehetően még vonzóbbá teszi a regattát, hogy idén pályafutamok lesznek mind a két versenynapon.

Az orvos csapatok szombaton versenyeznek a SurgiCare nevével fémjelzett Orvos-Gyógyszerész Kupán, melynek keretei között külön értékelik az audiológus csapatokat a Belsound jóvoltából.

Mivel a lellei BL számít a Bavaria flotta anyakikötőjének, így kézenfekvő a Bavaria 32 osztály flottaversenyének csatlakozása a Compass Regatta Hétvége programjához. Sokat fejlődött ez a hajóosztály, télen szinte minden hajó új vitorlákat kapott és ezáltal érdemben gyorsult a mezőny. Nem csak a jolléknál, a Bav32 mezőnyben is izgalmas verseny várható.

Compass regatta nem múlhat el modellvitorlás verseny nélkül és ez most sem fog megtörténni. Az újjáéledő Micro Magic osztály ranglistaversenye lesz a hétvége szombati napján a kikötőmedencében illetve a kikötő előtti vízterületen.

A Balaton nyugati medencéjének centrumában, az első júniusi hétvégén izgalmas versenyzési lehetőséget és kellemes kikacsolódást kínál a Compass Regatta Hétvége, amely idén a pályaversenyzés jegyében telik majd.

Információ és nevezés:
http://www.orvosgyogyszereszkupa.hu/ 

Vitorlásokat mentettek a vízirendőrök Alsóörs és Almádi előtt Előző

Vitorlásokat mentettek a vízirendőrök Alsóörs és Almádi előtt

Elérhető a Kékszalag kiírása Következő

Elérhető a Kékszalag kiírása