Siófok  7.5  •  4.1 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  7.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  4.9 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  •  10 kn       

Mályi-tó  •  10.1 kn       

2024. március 29., péntek

Ázós-fázós Baranya Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szokás szerint október 23-án rendezte a Pécsi Ércbányász Modellező Klub a Micro Magic modellvitorlás hajóosztály nyílt Baranya Bajnokságát az orfűi Pécsi-tavon, az OVE klubban.

Ázós-fázós Baranya Bajnokság

Az idei, az ötödik megyebajnokság volt, amit 2010 óta minden évben megrendeznek Orfűn.

A várakozásoknál kevesebb versenyző jelentkezett a reggeli regisztráció során, persze ennek az is lehet az oka, hogy ekkor még csupán négy fok volt és lógott az eső lába. A verseny napjára hideget, esőt és szelet jósolt a meteorológia. A szeles idő biztosnak tűnt és többé-kevésbé be is igazolódott. Akkora szél azért nem volt, hogy elő kelljen venni a „B” vagy az „C” vitorlákat, az „A” vitorla állítgatásával simán végig lehetett vitorlázni mind a kilenc futamot. A kihívást inkább az eső és a hideg jelentette, a hajók beázása és az akkumulátorok gyorsabb merülése okozott több versenyzőnek technikai problémát.

A nyílt Baranya Bajnokságra 18 versenyző nevezett, ami a korábbi évekhez képest kevés, ugyanakkor a spártai időjárási körülmények között elfogadható létszámnak minősül. Nyolc baranyai versenyző indult a megyebajnokságon, ami szintén nem tekinthető kimagasló létszámnak.

A panaszok sora ezzel talán véget is érhet, hiszen aki eljött az nagyon jót versenyzett, izgalmas futamokon vitorlázhatott. Jól szervezett bíráskodás mellett, ideális méretű, szakszerűen kitűzött pályán, rendezetten folyt az MM osztály idei második orfűi ranglistaversenye.

Az ellátásra sem lehetett panasz, a nevezés mellé reggelit adtak a szervezők és a verseny végére elkészült a www.mentomellenyek.hu által szervírozott Zephyr gulyás, ami a nap gasztronómiai csúcspontja volt.

A versenyt öt futamgyőzelemmel Forrai Csaba nyerte, megelőzve a két futamon diadalmaskodó Székely Antalt. A bronzérem Siófokra vándorolt Országh Tibor jóvoltából.  Baranya bajnoka Székely Antal lett. A megyebajnoki dobogón rajta kívül Kiss Miklós (2) és Bodnár Imre (3) szorított magának helyet.

Eredmények
 

Félszáz hajó indult a PRAESTA Őszi Regattán Előző

Félszáz hajó indult a PRAESTA Őszi Regattán

Finnben sikerült Következő

Finnben sikerült